Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Ljublijana

MUST SEE: Ljublijana

De vizitat. Castelul Ljubljana a fost de-a lungul timpului fortificație militară, rezidență monarhală și închisoare. Cea mai veche parte din așezare (1459) e reprezentată de capela Sf. Gheorge, ale cărei fresce le puteți admira și azi. Tururi ghidate și diorame 3D sunt disponibile pentru turiști.

 

De neratat. Piața Prešeren, dominată de statuia poetului omonim, autorul imnului național sloven, este locul ideal de întâlnire, dar și zona în care vei găsi cele mai multe baruri și restaurante tradiționale. Tot aici se țin periodic concerte în aer liber.

 

De plimbat. Pe Podul Jubileului (construit în onoarea celor 40 de ani de domnie ai lui Franz Josef I), cunoscut localnicilor sub numele de Podul Dragonului (Zmajski most) , datorită celor 4 dragoni care flanchează picioarele podului. Dragonii statuari sunt foarte prezenți în Ljubljana, legenda spunând că Sf. Gheorghe a adoptat dragonul rănit de Iason în căutarea lânii de aur. Dragonul avea să devină simbolul orașului.

 

De relaxat. Orice locuitor al Ljubljanei ți-ar indica parcul Tivoli ca destinație ideală pentru relaxare. Foarte îngrijit, cu o frumoasă grădină de flori și un lac artificial, dar și cu promenade largi și liniștite, e un spațiu în care revii cu plăcere și întotdeauna găsești ceva nou de văzut sau făcut.

 

 


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Ljublijana

by realitatea   1 min
0