Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Marsilia

MUST SEE: Marsilia

Cel mai vechi oraș francez, Marsilia vă așteaptă cu o combinație șic de istorie și trepidantă viață urbană contemporană. Destinație turistică ideală din aprilie până în octombrie, orașul este un surprinzător melting-pot în care se întâlnesc spiritul european și cel nord-african.

De neratat. Château d’If, accesibil cu vaporul care face curse orare între Portul Vechi și insula If, este o fortăreață din secolul XVI. Dacă vrei să vezi locurile descrise de Alexandre Dumas în ‘Contele de Monte Cristo’, vizitați castelul și împrejurimile și nu veți fi dezamăgiți.

De relaxat. Plimbările de seară în Portul Vechi sunt o tradiție marsilieză. Pescăruși, catarge și vele colorate vor fi decorul ideal pentru o plimbare lentă, iar aerul de mare vă va asigura un somn liniștit.

De explorat. Parcul național Calanques, cu dealuri aride și surprinzătoare plaje ascunse în golfuri cu apă limpede este o destinație ideală pentru zilele senine.

De vizitat. Pentru cei interesați de artă stradală și magazine cu artefacte locale și fanii muzicilor cu iz etnic, Cours Julien este zona în care să vă pierdeți câteva ore. Cafenelele aflate la umbra copacilor și cu fântâni vă pot reține și ele cu aroma cafelei marsilieze tari și aromate.

De gustat. Gustul inedit al pastis-ului (băutură alcoolică din anason și mirodenii) vă va cuceri. Savurați-l înainte de o masă la care trebuie să bifați fougasse (pâinea locală) și o supă de pește bouillabaisse, specialitatea locală.

Articole asemanatoare
MUST SEE: Cairo
MUST SEE: Dubrovnik
MUST SEE: Varșovia
MUST SEE: Copenhaga

Loading...

Comenteaza acest articol

MUST SEE: Marsilia

by realitatea   1 min
0