Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Oslo

MUST SEE: Oslo

De neratat. Aker Brygge, fostul șantier naval din preajma Primăriei, a beneficiat de un facelift total în ultimii 20 ani, astăzi fiind o zonă comercială și turistică în care poposesc 6 milioane de turiști anual. Barurile, restaurantele, magazinele și cinematografele din Aker Brygge vin cu o panoramă uimitoare și prețuri pe măsură.

 

De încercat. 212 sculpturi de nuduri create de Gustav Vigeland pot fi admirate în parcul dedicat acestora, Vigelandsparken: de la personaje mitologice la scene de familie sau momente de tandrețe, Vigeland a suprins o paletă largă de sentimente umane cu naturalețe și multă viziune.

 

De plimbat. Pe Karl Johansgate, artera principală din Oslo, care se întinde de la gara centrală la Palatul Regal. Karl Johansgate e o incursiune fascinantă în istoria norvegiană, expunând stiluri arhitecturale foarte diferite, de la cele de inspirație europeană, franceză și italiană la stilurile locale. 

 

De vizitat. Oscarhall, castelul construit în anii 1850 pentru Regele Oscar, se află azi în posesia statului și este deschis pentru vizitele publicului. Foarte mulți turiști aleg să petreacă o după-amiază în grădina castelului, admirând panorama orașului și bucurându-se de liniștea și atmosfera de basm a împrejurimilor castelului.

 

De gustat. Bucătăria tradițională norvegiană include multe specialități de pește: fiskesuppe (supă de pește), torsk (cod cu legume fierte) și sursild (hering murat) sunt doar câteva dintre ele. Specialitățile de pește sunt însoțite de băuturi alcoolice, precum berea roșie, miedul sau cidrul norvegian.

 

 

 

 

 


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Oslo

by realitatea   1 min
0