Home > Fără categorie > MUST SEE: Oxford

Cu o istorie de un mileniu şi mai bine, Oxford este oraşul asociat involuntar cu cea mai veche şi prestigioasă universitate din lumea anglofonă. Fondat în anul 900 ca punct comercial şi fortificat în vederea prevenirii atacurilor daneze, Oxford este o pitorească aşezare în care relicvele anglo-saxone, arhitectura britanică de şcoală clasică şi cea victoriană se îmbină în probabil cel mai ‘englezesc’ fundal posibil. O aşezare tânără datorită populaţiei studenţeşti, Oxford este o destinaţie turistică şi datorită multelor sale atracţii.

De văzut. Nimeni nu pleacă din Oxford fără a vizita celebra sa universitate. Colegiile, dintre care unele erau funcţionale şi în 1283, grădinile ascunse şi capelele au un farmec aparte şi o istorie vibrantă: una pe care o puteţi descoperi de unii singuri sau într-unul din multiplele tururi cu ghid.

De neratat. Podul suspinelor, pe numele său real Podul Hertford, a fost construit de Sir Thomas Jackson în stilul podului omonim din Veneţia şi leagă zona veche şi cea nouă ale colegiului Hertford. Construit iniţial ca o măsură de time management pentru studenţii care întârziau la prelegerile ţinute în colegiul vechi sau cel nou, astăzi este o destinaţie predilectă pentru turişti.

De încercat. Bodleian Library este locul în care înţelepţii Oxfordului îşi păstrează descoperirile din 1424 şi până în prezent. Că este vorba de zonele generale ale bibliotecii, sau cele ale şcolii teologice, cea mai cunoscută bibliotecă europeană vă aşteaptă cu tururi ghidate sau pe cont propriu. Arhitectura clădirilor, atmosfera pe care o imprimă volumele legate în piele şi populaţia studenţească fac din Bodleian Library una din destinaţiile cele mai căutate de turiştii din Oxford.

De scris acasă. Despre una din experienţele cele mai palpitante: Oxford văzut din balon. Numeroase firme asigură plecări cu baloane cu nacelă din zone diferite ale oraşului, dar panorama Oxfordului este sigur ceva ce doriţi să vedeţi: dacă nu vă surâde să mergeţi pe jos pentru a străbate oraşul, puteţi cu siguranţă să-l vedeţi de sus în toată splendoarea sa.


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Oxford

by realitatea   1 min
0