Tabu
lifestyle

MUST SEE: Praga
Praga, renumitul oraș de aur al Europei, este un superb melanj de istorie și modernism, gata să încânte și să vă întâmpine cu lucruri și locuri nemaivăzute la fiecare pas.


De vizitat. Turnul Sfântului Henric (Jindrisska ulice), clădire veche de peste șase secole, ușor accesibil, cu clopotnița veche și cu sunete cristaline produse la fiecare sfert de ore de cele zece clopote. Din turn, aveți posibilitatea să admirați panorama orașului din trei puncte.

 

De gustat. Gulașul à la tcheque, iute sau dulce, cu găluști de cartofi și de orez și carne de vită, lângă o bere Budweiser Budvar, considerată una din cele mai bune beri din lume.

 

De admirat. Operele art-nouveau ale lui Alfons Mucha în muzeul dedicat acestuia (Kaunicky palac, Panska 7) și cele ale școlii lui Mucha pe fațada multor clădiri din centrul vechi al Pragăi.

 

De relaxat. Grădinile Senatului, cu acces gratuit, pentru a vedea opere de peisagistică, fântâni și sere. Zona este centrală, dar foarte liniștită, puteți observa specii diferite de păuni și asculta muzică clasică.

 

De neratat. O plimbare pe podul Carol, pentru a lua pulsul Pragăi, a vedea operele bric-a-brac sau de imagistică ale artiștilor cehi contemporani și pentru a trece din zona veche în zona regală a orașului.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Kate Nash – Do-Wah-Doo

realitatea

TATIANA avea 105 kg, acum e TOPMODEL! Foto incredibile! Iata DIETA ei!

Victoria şi Harper Beckham au ieşit asortate la plimbare – FOTO

realitatea

Vladimir Putin a pictat un tablou pentru o licitație caritabilă

realitatea

Grupul Realitatea-Cațavencu anunță cifre și mișcări importante pentru piața new media

realitatea

Zdob şi Zdub, în deschidere la Linkin Park

Scrie un comentariu