Tabu
lifestyle

MUST SEE: Skopje

Skopje este una din cele mai insolite așezări din sudul Europei, fiind atestată de peste 2400 de ani și oferind chiar și astăzi relicve ale istoriei Imperiului Roman, Imperiului Bizantin, Regatului Bulgar sau ale Republicii Federative Iugoslave. Capitală a statului independent macedonean, Skopje este un oraș ofertant, dar nu este asaltat încă de mulți turiști, ceea ce îl face ideal pentru vacanțe liniștite pe toată durata anului.

De vizitat. Piața Macedonia, din centrul orașului, este locul în care cu siguranță veți ajunge. Pe lângă restaurante și cafenele numeroase care dau un aer șic și continental pieței, aici veți putea admira clădirile fortăreței Kale, Teatrului Național sau Casei Armatei. Tot în Piața Macedonia veți vedea ansambluri statuare dedicate eroilor poporului macedonean.

De neratat. Casa Memorială Maica Tereza, a cărei construcție a început în 2008 și care a fost inaugurată în 2009 pentru a putea primi vizitatori cu ocazia centenarului nașterii laureatei Nobel și totodată celei mai cunoscute misionare catolice.

De încercat. Crucea Mileniului, situată în Krstovar pe muntele Vodno din Skopje este cea mai înaltă cruce din lume, cu o înălțime de 66 metri. În interiorul crucii se af’ă un lift, iar de pe galeria superioară se poate admira cea mai frumoasă panoramă a orașului. În apropierea crucii au fost deschise restaurante și magazine de suveniruri.

De scris acasă. Despre Cifte Hamam, sau băile rituale, construite în secolul al XV-lea, situate în Vechiul Bazar din Skopje (al doilea cel mai mare bazar din Balcani după bazarul din Istanbul). Actualmente nefuncțional și deteriorat mai ales după cutremurul din 1963 care a lăsat mai mult de un sfert din populația orașului fără un acoperiș, Cifte Hamam găzduiește de asemenea parte din colecțiile Muzeului Național de Artă din Macedonia.

ARTICOLE SIMILARE

REACTIA Andreei Marin, dupa ce iubitul turc a anuntat DESPARTIREA!

Plecările și întoarcerile Adinei Halas

realitatea

David și Victoria Beckham fac yoga pentru cuplu

realitatea

MUST SEE: Eilat

realitatea

Crista Flanagan a pozat în Playboy

realitatea

Cher amână căsătoria

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu