Home > Fără categorie > Must see: Valletta

Valletta, capitalal micului stat maltez, face parte din patrimoniul UNESCO din 1980, lucru deloc de mirat, având în vedere insolita combinație de stiluri care compun panorama orașului: baroc, manerist, neoclasic și modern fuzionează într-un ambient plăcut ochiului și foarte potrivit pentru vacanță.

De bifat. Marele Palat al Armurilor este primul muzeu deschis în Malta, în anul 1860. Deși parte din colecție a fost transferată în timpul mandatului britanic la Londra, colecția este încântătoare și conține piese complete și elemente de heraldistică foarte variate, parte din ele unice.

De neratat. De interes istoric și cultural este și Muzeul Cavalerilor Cruciați, care, deși nu se poate mândri cu dimensiuni impunătoare, are pasaje subterane și machete de scene în care istoria cavalerilor este povestită de manechine, muzică, jocuri de lumini și scene fascinante.

De vizitat. Portul din Valletta, cunoscut sub numele local de il-Port il-Kbir, este un punct important al geografiei malteze din vremea fenicienilor. Astăzi fortificat și flancat de tunuri, portul e ideal pentru promenadă. În Port, nu ratați Clopotul Asediului, monument ridicat în amintirea victimelor malteze ale celui de-al doilea război mondial.

De scris acasă. Despre Hypogeum, pasajul subteran din Valletta, construit cu nu mai puțin de 4000 de ani în urmă. Cu o structură complexă de coridoare, piațete, cimitire și temple, Hypogeum este o experiență unică și literal o coborâre a treptelor istoriei. Numărul de vizite este limitat, fiind recomandată cumpărarea biletelor online cu câteva luni înainte.


Comenteaza acest articol

Must see: Valletta

by realitatea   1 min
0