Tabu
Image default
lifestyle

MUST SEE: Varșovia
Supranumit și orașul-fenix pentru rapida sa reconstrucție după al doilea război mondial, Varșovia este una din cele mai mari metropole ale Uniunii Europene. Culorile sunt împrumutate de la Tamara de Lempicka, iar fundalul sonor de la Frederic Chopin.

 

De vizitat. Muzeul Chopin, găzduit în somptuosul palat Ostrogski, este unul din cele mai moderne muzee din Europa. Nu ratați nici biserica Sfânta Cruce, unde veți găsi urna care conține inima celebrului compozitor romantic.  

 

De neratat. Fotoplastikonul, strămoșul cinematografiei 3D din zilele noastre, aparat încă funcțional, care permite vizitatorilor să privească aproape 3000 de fotografii vintage de pe întreg mapamondul.

 

De povestit acasă. Panorama Varșoviei este încântătoare, mai ales privită din zona amenajată de la etajul 30 al Muzeului de Cultură. Deschis în weekend până aproape de miezul nopții, vă permite să admirați panorama nocturnă a Varșoviei de la 114 metri înălținme,

 

De gustat. Lăsați-vă surprinși de pierogi, găluștile umplute cu varză acră sau carne și uitați de dietă în fața platoului cu sernik (plăcintă cu brânzâ) sau paczek (gogoși cu dulceață de trandafiri). Nu ocoliți nici vodca poloneză, preferata lui Pablo Picasso.

 

De cumpărat. Ceramica Boleslawiec, cu o tradiție de un mileniu în Polonia, este una din cele mai migăloase arte locale. Obiecte casnice de calitate și pictate manual, vasele sau decorațiunile  Boleslawiec își găsesc ușor loc în orice casă modernă.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

SMILEY: Mesajul cifrat catre LAURA COSOI

Cum arata Roxana Vancea IN LICEU!

Penelope Cruz: Îmi place să joc roluri de manipulatoare şi mincinoasă

realitatea

Made in Romania la Galeria Dalles

realitatea

Patrick Swayze: “Iată dovada că nu am murit”

realitatea

TABU MEN – Revista pasiunilor masculine!

realitatea

Scrie un comentariu