Tabu
Image default
lifestyle

MUST SEE: Veneția

De neratat. Luați vaporetto până pe insula Murano din golful venețian și asistați la una din nenumăratele demonstrații ale sticlarilor. Deși această activitate are o uzură supărătoare, veți găsi suficiente ateliere neaglomerate și fără larma turiștilor ca să puteți aprecia această artă veche de 12 secole, cu influențe romane și maure.

De încercat. Campanile, sau Turnul Clopotelor, este punctul de observație ideal pentru o panoramă incredibilă. Dacă Basilica di San Marco pare că va exploda din cauza numărului prea mare de turiști și nu vă îmbie s-o vizitați, admirați-i măcar cupolele și fațada.

De relaxat. Plimbarea oficială în Veneția nu poate să ocolească Burano. Veți simți o dorință nestăpânită de a declanșa aparatul foto la fiecare pas; casele viu colorate ale insulei fiind o terapie pentru optimism și poate cea mai relaxantă plimbare pe care o veți face în această viață.

De bifat. Pentru că nu o să vă creadă nimeni că ați fost la Veneția dacă nu antamați o călătorie cu gondola, luați calea apei să fugiți de aglomerația turistică. Deși nu aveți nicio garanție că gondolierii vă vor cânta, ruta Gran Canale este o ocazie unică să vedeți Veneția cu alți ochi.

De gustat. Sardines in saor (sardine prăjite cu ceapă, struguri și muguri de pin) sau sepe nera (sepie gătită cu tot cu cerneală) sunt doar două din curiozitățile culinare venețiene. Un pahar de prosecco, spumante sau frizzante, nu poate lipsi din experiența Veneției.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine…

realitatea

Leonardo DiCaprio nu mai vrea să joace în filmul lui Mel Gibson

realitatea

Jennifer Aniston este cea mai dorită burlăciță din lume

realitatea

Primele fotografii cu Johnny Depp în Alice în țara minunilor

realitatea

Barmaniada, etapa de barista

realitatea

Chris Rea in concert la Sala Palatului!

realitatea

Scrie un comentariu