Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Zurich

MUST SEE: Zurich

De vizitat. Fraumünster, catedrală reformată fondată în anul 853 și care a funcționat timp de secole ca mănăstire. Construcția rudimentară și severă atrage mulți turiști, iar cele cinci vitralii pictate de Marc Chagall promit un spectacol surprinzător, la fel ca și vitraliul înalt de 9 metri creat de Alberto Giacometti. 

 

De încercat. Langstrasse, redlight district-ul Zurichului este surprinzător de curat și sigur. Cunoscut în deceniile trecute pentru sex parolours și traficanți de droguri, azi este un cartier șic, cu zeci de cafenele și baruri și totodată cea mai cosmopolită zonă a orașului.

 

De bifat. Rote Fabrik, un fost atelier de procesare a mătăsurilor, este azi inima vieții culturale din Zurich. Cu ateliere deschise vizitatorilor, cu seri speciale multimedia și expoziții, fiți siguri că găsiți cu cine să purtați o conversație despre arta contemporană în acest loc.

 

De neratat. Shoppingul în Zurich e o experiență de neratat. Banhofstrasse este una din cele mai cunoscute străzi comerciale din lume, cu flagship stores de referință și aglomerate de dimineața până seara, iar Niederdorf impresionează cu aleile pitorești, magazinele de îmbrăcăminte și accesorii și poate cea mai mare densitate de baruri și cluburi din întregul oraș.

 

De gustat. Fondue, röstli și orezul cu șofran – reprezentând cele trei mari bucătării elvețiene (franceză, germană și italiană) sunt trei experiențe culinare diferite pe care nimeni nu ar trebui să și le refuze. Cu o bucătărie bogată și un istoric impresionant de bucătari șef, Zurich permite experiențe culinare variate și rafinate.


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Zurich

by realitatea   1 min
0