Home > beauty > „Muza adormită” a lui Constantin Brâncuşi la expoziţia N°5 Culture Chanel

„Muza adormită” a lui Constantin Brâncuşi la expoziţia N°5 Culture Chanel

În perioada 5 mai-5 iunie 2013, Palatul Tokyo din Paris găzduiește expoziția N°5 Culture Chanel. Expoziția este, din nou, coordonată de curatorul Jean-Louis Froment.

Realizată pe un schimb subtil de corespondență, această expoziție elucidează și prezintă legăturile pe care le are Chanel N°5 la epoca sa și la mișcările avangardiste.

Lucrările de artă, fotografiile, arhivele, cărțile și diversele obiecte prezentate în expoziție expun unele dintre cele mai mari inspirații care au alimentat universul și imaginația lui Coco Chanel: fie că este vorba locurile ei preferate, obiecte de artă sau creațiile prietenilor săi artiști, Jean Cocteau, Pablo Picasso, Guillaume Apollinaire, Igor Stravinsky, Francis Picabia și Pierre Reverdy, N°5 Culture Chanel dezvăluie o nouă viziune de la nașterea acestui parfum unic. „Muza adormită”, creată de Constantin Brâncuși reprezintă una dintre piesele de artă prezentate în cadrul expoziției.

Pentru mine, N°5 nu este un parfum, este un obiect cultural. Este susținut de o aventură interioară profundă, care reprezintă prerogativa unor mari creatori, și este, de asemenea, o creație modernă, care se bazează în totalitate pe o aventură artistică care este deja istorică.” – Jean-Louis Froment

Foto: Chanel

Articole asemanatoare
Totul despre parfumuri – ar trebui să vă îngrijorați cu privire la conținutul parfumului?
kim kardashian
Kim Kardashian, fotografia care i-a adus 5 milioane de dolari în 5 minute
parfumul
Cum faci ca parfumul „ieftin” să persiste mai mult timp pe piele
Pericolul care ne paște când folosim parfumul

„Muza adormită” a lui Constantin Brâncuşi la expoziţia N°5 Culture Chanel

by realitatea   1 min
1