Tabu
Image default
CULTURE Slider

Muzeul Municipiului București ⎥ Ateliere online de benzi desenate

Muzeul Municipiului București îi invită pe copiii pasionați de benzi desenate să participe la atelierele online susținute de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, în zilele de 17 și 24 aprilie, de la ora 11:00 la 12:30. 

Atelierul din 17 aprilie va fi legat de tema „duelului” și de patrimoniul Casei Filipescu-Cesianu, iar atelierul din 24 aprilie de ouăle încondeiate de la Muzeul Dr. Nicolae Minovici.

Pe parcursul acestor activități săptămânale, Mihai va face împreună cu cei mici o călătorie în lumea benzilor desenate. Rând pe rând, va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. 

Astfel, micii artiști vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru realizarea unei benzi desenate.La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi încurajați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată și romane grafice, a inițiat multiple proiecte, precum Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice și Olimpiada de benzi desenate

Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalurilor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. Este co-organizatorul Salonului BD – Povești din București în benzi desenate la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) și curatorul seriei de expoziții Maeștri ai benzii desenate românești la Palatul Suțu (MMB).

Atelierele sunt dedicate copiilor de peste 7 ani și se vor desfășura pe platforma Zoom. Taxa de înscriere este de 25 lei. Înscrierea la eveniment este obligatorie și se face printr-un e-mail la adresa [email protected], de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 -15:00, precizând numele copilului, vârsta și un număr de telefon la care puteți fi contactat/ă. Numărul de locuri este limitat (maximum 15).

ARTICOLE SIMILARE

Vocalistul Prodigy – Keith Flint a murit. Avea 49 de ani

realitatea

Meteora, un colt de rai pe Pamant – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

Ce aniversare au avut parte Felix și Mihaela Rădulescu

Tabu Tabu

Lady Gaga relansează un album mai vechi și șterge o piesă cu R. Kelly

Andreea Damian

Monica Bârlădeanu și-a încheiat socotelile cu America

Tabu Tabu

Rendez-vous la un ceai și o prăjitură

realitatea

Scrie un comentariu