Home > Lifestyle > Muzica potrivită face exercițiile fizice mai ușoare

Muzica potrivită face exercițiile fizice mai ușoare

Cei care au pasiunea fitnessului în sânge o știu deja, dar o spunem și celor care sunt novice în exerciții fizice: o muzică potrivită vă poate ajuta să alergați și să faceți exerciții mai ușor.

O echipă condusă de Costas Karageorghis, de la Brunel University din Londra, a căutat o formulă pentru a găsi bucata muzicală perfectă pentru un antrenament. Grație notelor, rezistența fizică a subiecților a crescut cu 15 sau chiar 20 la sută.

Pentru orice tip de antrenament există un fundal muzical adecvat, ținând cont de ritm, tempo și muzicalitate. Melodiile potrivite pentru antrenament sunt cele care au între 120 și 140 de bătăi pe minut, cum ar fi "I like the way you move" a trupei Bodyrockers, "Mercy" a lui Duffy sau bucăți clasice de la Queen – "Don’t stop me now" sau Abba – "Dancing Queen".

Muzica potrivită nu ajută doar la a avea o rezistență fizică crescută, ci crește și plăcerea de a face mișcare. Din contră, dacă muzica nu este potrivită, cum ar fi anumite bucăți de grunge, punk sau rock lent, ea poate avea efectul unui bumerang asupra centrilor mișcării. 


Comenteaza acest articol

Muzica potrivită face exercițiile fizice mai ușoare

by realitatea   1 min
0