Tabu
Image default
lifestyle

În căutarea finanțării pierdute

Sema Parc, al doilea proiect mixt din Bucuresti ca dimensiuni si investitie dupa Proiectul Baneasa, este deocamdata in stand-by: dezvoltatorul analizeaza mai multe variante de finantare. “Este o situatie delicata, in care trebuie sa te uiti cu cine lucrezi. Prudenta e cuvantul de ordine”, rezuma Sorin Nistor, managerul Sema Parc, strategia adoptata acum de compania River Invest, dezvoltatorul proiectului.

Compania, controlata de omul de afaceri Ion Radulea, este proprietara fostei platforme industriale Semanatoarea, care se intinde pe o suprafata de 40 de hectare. Aici ar trebui sa rasara in urmatorii ani, pe langa mai multe cladiri de birouri, o zona rezidentiala si una comerciala de tipul “shopping village”.

In total, un milion de metri patrati construiti si o investitie de circa un miliard de euro. Anul trecut, compania a finalizat o parte din prima etapa a proiectului, mai exact doua cladiri de birouri cu suprafata de 50.000 mp construiti. Insa oficialii River Invest nu au apucat sa se bucure de ele. Asta deoarece fericitul proprietar al celor doua cladiri este fondul de investitii austriac Europolis, care le-a achizitionat pentru suma de 90 milioane de euro intr-o tranzactie de tip forward-purchase. Si tot anul trecut River Invest ar fi trebuit sa inceapa alte patru cladiri de birouri, cu o suprafata construita de 66.000 mp. «Aranjamentul de credit pentru cele patru cladiri de birouri s-a dizolvat odata cu caderea Lehman Brothers, in septembrie» isi aminteste Nistor.

Cititi mai multe detalii despre stadiul in care se afla proiectul Sema Parc in numarul 100 al revistei MONEY EXPRESS  . (Fulvia Meirosu)

ARTICOLE SIMILARE

Paris Hilton în amoruri cu Cristiano Ronaldo

realitatea

Charlie Sheen, concediat de la “Doi bărbați și jumătate”

realitatea

Gary Barlow, DEVASTAT! Cel de-al patrulea copil al lui s-a nascut mort

Live streaming – vineri, ora 10, de la prima conferință despre rețele sociale

realitatea

Amy Winehouse a uitat de droguri grație noului iubit

realitatea

Barmaniada, etapa de barista

realitatea

Scrie un comentariu