Home > Agenda > În Marea Britanie trăiesc mult mai puțini homosexuali decât se credea

În Marea Britanie trăiesc mult mai puțini homosexuali decât se credea

Deși reprezintă unul dintre climatele cele mai primitoare pentru persoanele cu alte orientări sexuale decât cea heterosexuală, Anglia este populată de mult mai puțini homosexuali decât se credea până acum. Un studiu referitor la populație care a fost efectuat de curând indică faptul că în Regatul Unit trăiesc aproximativ 750.000 de homosexuali, mai precis 480.000 gay și 245.000 bisexuali.

Studiul desființează astfel mitul conform căruia unul din zece bărbați este homosexual care rezistă încă din anii ’40 și ’50 când această ipoteză a reieșit din studiul profesorului Alfred Kinsey. Åži de data aceasta cercetarea a fost una de amploare, 450.000 de mii de persoane care trăiesc în Marea Britanie fiind chestionate asupra mai multor aspecte.

Mai multe organizații care se ocupă de drepturile minorităților sexuale au replicat imediat spunând că încă există multe persoane care nu vor să îți facă publică adevărata orientare sexuală.

Acest studiu a fost anunțat încă din 2008, iar la momentul respectiv organizațiile amintite mai sus au fost împotriva lui, ele susținând că întrebările referitoare la orientarea sexuală invadează intimitatea persoanelor chestionate. După cum se vede, studiul a fost, totuși, făcut, fie prin chestionare directă, față în față cu subiecții, fie prin telefon.

95% dintre persoanele chestionate au răspuns că sunt heterosexuale, mai mult de 3 procente au răspuns că nu știu ce orientare sexuală au sau că nu vor să răspundă și doar 1% au răspuns că sunt homosexuali, bisexuali sau lesbiene. Unii dintre șefii organizațiilor care protejează dpreturile homosexualilor au spus că se așteptau ca mai mulți oameni să declare că sunt homosexuali pentru că, în opinia lor, tendința de recunoaștere a identității sexuale este în creștere, la fel și încrederea că asumarea în public a acestui aspect nu va avea repercursiuni negative.


Comenteaza acest articol

În Marea Britanie trăiesc mult mai puțini homosexuali decât se credea

by realitatea   1 min
0