Tabu
LIFESTYLE

Nadine, REVOLTATA de campania “Ia-ma acasa de Craciun”: “Cat de cretin sa fii…”

Nadine este extrem de iritata de campania “Ia-ma acasa de Craciun!”, lansata de TVR, prin care cei care doresc pot lua acasa copiii din institutiile de asistenta sociala, in perioada Sarbatorilor de iarna.

Artista crede ca gestul acesta ar putea fi traumatizant pentru micutii fara familii, care vor retrai experienta dureroasa a abandonului in momentul in care se reintorc la orfelinat. Nadine Voindrouh a publicat pe pagina ei de Facebook un mesaj foarte dur, ca raspuns la un articol de presa care anunta ca Liana Stanciu vrea sa ia acasa, de Craciun, un copil orfan.

“Asa-i trebuie orfanului! Sa priceapa o data ca viata nu este numai cruda, dar il mai si batjocoreste. Nu exista moment mai bun, decat Sarbatorile de iarna. Romanii cu copii plictisiti acasa, aduc pentru vreo doua-trei zile, niste copii de la casa de copii, pentru a le tine odraslelor companie, sa aiba si ei cu cine sa socializeze! Cine? Orfanii?? Da! de asta duc lipsa, de socializare… ( traiesc cu zecile laolalta) si totodata, sa aiba parte de o masa calda… (la cantina orfelinatului nu se servesc sandwichuri, ci multe cazane de mancare CALDA!).

Si daca se plictiseste tatal, propun sa luati tot de acolo, o fata de 18 ani, de ce nu? Oricum nu au un cuvant de spus, «inchiriatorii» decid cand ii iau si cand ii aduc inapoi”, a notat Nadine pe Facebook.

Vedeta este de parere ca nici nu se pune problema ca situatia orfanilor din Romania sa fie aceeasi cu cea a copiilor abandonati din America. “Daca esti o fiinta rationala si responsabila, nu astepti Craciunul ca sa-ti asortezi orfanul cu statutul de samaritean si sa-l dai o tura prin vecini, sa vada blocul ce «om» esti tu.

Au indrazneala sa se asocieze cu vedetele de afara care fac acelasi lucru… Cat de cretin sa fii sa nu iti dai seama de cata terapie au parte copiii orfani din America, de cat traning au parte inainte, «inchiriatorii» de copii. (…)Trauma abandonului duce la suicid si abuzul de stupefiante (pt. a anestezia durerea abandonului/respingerii).

Va spun din surse sigure, acel copil, se va intreba cu ochii pe geam, IN FIECARE ZI, de ce l-au adus inapoi? Ce este in neregula cu el daca nici aceasta familie nu-l vrea? De ce, daca au deja un copil, nu il vor si pe el? Le-ar putea promite ca nici nu o sa-si dea seama ca exista, doar sa-l pastreze? SOLUTIA! Fii o prezenta constanta in viata lui de orfelinat, du-te saptamanal, dezvolta o relatie de prietenie, castiga-i increderea, pregateste-l pentru viata, prin povete si incurajari. Invita-l la un film, teatru, concert. Cadourile trebuie sa fie simbolice (altfel va trebui sa lupte in fiecare ceas sa le protejeze). Dupa ani, invita-l acasa. Este important sa aiba si el un cuvant de spus. Nu este marioneta nimanui”, a mai scris Nadine, pe pagina ei de Facebook.

Deja pe lista celor care si-au anuntat dorinta de a sprijini sau de a se implica activ in campania “Ia-ma acasa de Craciun!” s-au inscris nume cunoscute, precum Liana Stanciu, Alina Stancu, Eveline Pauna, Gelu Voicu, Irina Pacurariu sau Iuliana Tudor.

ARTICOLE SIMILARE

Anda Adam cucerita de un alt barbat! Uite cine o strange in brate!

Consumatorul verde cumpără în exces produse prietenoase cu mediul, fără să aibă neapărat nevoie

Andreea Damian

Roxana Ciuhulescu nu mai poate avea copii! Apeleaza la fertilizarea in vitro

Cabral lanseaza “Manualul curvarului de succes”

O nouă aplicație iPhone permite identificarea infractorilor

realitatea

Cum se formeaza fața unui bebelus in a treia luna de sarcina (VIDEO)

Scrie un comentariu