Tabu
Image default
CULTURESlider

Cine e Nasim Agham, femeia care a deschis focul la sediul YouTube şi apoi s-a sinucis

Mai multe focuri de armă au fost trase, marți în jurul orei 13.00 (ora locală), la sediul central al YouTube din California. Nasim Agham, femeia care a deschis focul s-a sinucis imediat după atac şi mai multe  persoane au fost transportate la spital.

Comentatorii evenimentului la CNN au presupus de la bun început, încă de când au aflat că atacatorul este de sex feminine, că femeia ar fi implicat într-un triunghi amoros sau că oricum, motivul pentru care a început să tragă ar avea legătură cu o problemă sentimentală.

În realitate, potrivit ultimelor informaţii, Nasim Aghdam, de origine iraniană, în vârstă de 38 de ani, era o utilizatoare YouTube cu 5000 de abonaţi care făcuse mai multe plângeri şi reclamase faptul că clipurile video încărcate de ea pe platformă erau subiectul unei politici de discriminare iar conţinutul lor era partial cenzurat de către platformă ceea ce a dus la demonetizarea lor. Ea a postat pe site-ul ei mai multe mărturii ale unor utilizatori YouTube care reclamau acelaşi lucru despre postările lor citând din Hitler şi făcând referire la faptul că politica YouTube ar fi nazistă: Spune o minciună mare, fă-o cât mai simplă, repet-o încontinuu şi ea va fi crezută.

Conţinutul postat de Nasim Agham în filmuleţele ei de pe YouTube erau în engleză sau în persană – limba oficială a Iranului. Ea se descria ca fiind o femeie persană vegană care practică culturismul şi era o luptătoare pentru drepturile animalelor. În 2009, Agham a fost intervievată de revista Los Angeles Times după ce, alături de mai mulţi activişti, a protestat împotriva folosirii porcilor în exerciţiile militare ale soldaţilor americani. Postările ei cele mai frecvente în reţelele sociale conţineau imagini extrem de explicite şi sângeroase cu animale abuzate şi se autointitula luptătoare pentru o viaţă umană şi sănătoasă. În urma atacului, contul YouTube al femeii a fost şters.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Ariana Grande a renunțat la coada de cal. Arată superb cu părul ei natural

Andreea Damian

Beyonce a înlocuit limonada cu martini și toți sunt convinși că va interpreta coloana sonoră pentru Bond 25

Andreea Damian

Bilanț îngrijorător: peste 100.000 de specii sunt amenințate cu dispariția

Andreea Damian

O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu