Tabu
Image default
lifestyle

Încă un premiu pentru Cea mai fericită fată din lume

Cea mai fericita fata din lume, in regia lui Radu Jude, a obtinut Premiul FIPRESCI in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului IndieLisboa – Festival International de Cinema Independent ( 23 aprilie – 3 mai, www.indielisboa.com). Acesta este al doilea Premiu FIPRESCI din palmaresul deja bogat al filmului, dupa cel obtinut in cadrul Festivalului de la Sofia.

Cea mai fericita fata din lume a castigat, de asemenea, Premiul CICAE (Confederation Internationale des Cinemas d’Arts et d’Essai) la Festivalul de la Berlin, Premiul pentru Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Augustina Stanciu) in cadrul B-EST Intl. Film Festival si Mentiune speciala a Juriului pentru Cea mai buna actrita (Andreea Bosneag) in cadrul festivalului goEast de la Wiesbaden, premiu "creat" special de juriul goEast pentru foarte tanara actrita, avand la baza urmatoarea motivatie:

"Pentru modul extraordinar de sincer in care da viata personajului, facand publicul sa creada ca ea este intr-adevar Delia Fratila si nu doar o actrita care interpreteaza un rol". Publicul din Romania o va intalni pe Cea mai fericita fata din lume incepand cu 15 mai, premiera filmului fiind programata in cadrul Festivalului Filmului European in data de 8 mai, la Cinema Pro.

Dupa lansarea din tara, Cea mai fericita fata din lume pleaca la Cannes, unde va fi prezentata in cadrul Programul ACID (Association du Cinema Independant pour sa Diffusion), organizat in cadrul festivalului de pe Croazeta in perioada 14-22 mai.

ARTICOLE SIMILARE

Britney Spears vrea să fie criogenată după moarte

realitatea

TAYLOR SWIFT isi filmeaza PISICUTA / VIDEO

Dakota Fanning revine cu un look spectaculos în Războiul minții

realitatea

Kate Hudson și Owen Wilson, din nou împreună

realitatea

Expoziție foto Radu Afrim la Librăria Anthony Frost

realitatea

CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND

realitatea

Scrie un comentariu