Home > Agenda > “You need to calm down” – un imn politic pro LGBTQ mai mult decât un hit Taylor Swift

“You need to calm down” – un imn politic pro LGBTQ mai mult decât un hit Taylor Swift

You need to calm down – (în traducere Trebuie să te calmezi) este un imn pop pentru egalitate și înțelegere.

Lansat ieri, în mijlocul lunii LGBTQ Pride Month, noul videoclip al cântăreței a inclus un apel la acțiune. “Să ne arătăm mândria, cerând ca, la nivel național, legile noastre să trateze cu adevărat toți cetățenii în mod egal”, se arată într-un mesaj pe ecran la sfârșitul videoclipului. “Vă rugăm să semnați petiția pentru sprijinul acordat de Senat Legii Egalității pe Change.org”. Versurile noului hit condamnă violența pe internet și exprimă sprijin pentru comunitatea LGBTQ.

Legea privind egalitatea, dacă ar fi fost adoptată, ar modifica Legea drepturilor civile pentru a interzice discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității de gen. Ea și-a postat pe Instagram mesajul de susținere pentru Phil Bredesen la Senat și Jim Cooper la Camera Reprezentanților pentru că sunt cei care îi reprezintă cel mai mult valorile.

Swift a devenit mai vocală cu privire la politica ei în ultimul an. Swift a recunoscut că a fost “reticentă” să-și exprime opiniile politice în trecut și a crezut că e momentul pentru o schimbare, “din cauza mai multor evenimente din viața mea și din lume în ultimii doi ani, mă simt foarte diferită acum.”

Clipul a fost lansat după doar câteva zile de la un spectacol surpriză al cântăreței în cadrul Pride Month la Stonewall Inn. Barul gay din Greenwich, New York organizase un eveniment care sărbătorea cea de-a 50-a aniversare a revoltei de la Stonewall din 1969, care a fost un catalizator al mișcării drepturilor homosexualilor. De asemenea, ea și-a lansat cu acea ocazie un nou single de pe albumul său “Lover”, care urmează să apară în 23 august.

În aprilie, Swift a donat 113.000 de dolari proiectului Tennessee Equality Project, un grup de advocacy pro-LGBTQ.

Articole asemanatoare
Taylor Swift dă de pământ cu „toxicitatea masculină”, capitalul privat și Șoroș la premiile Billboard
Taylor Swift
Taylor Swift spune că femeile sunt mai mult decât niște „incubatoare pentru bebeluși”
Costumele din „Prietenii tăi (Friends)” vor fi scoase la licitație pentru o cauză LGBTQ
Richard Ma
Taylor Swift spune că i s-a interzis să cânte la American Music Awards

Comenteaza acest articol

“You need to calm down” – un imn politic pro LGBTQ mai mult decât un hit Taylor Swift

by realitatea   1 min
0