Tabu
Image default
FASHION

Neobișnuitele costume de baie purtate pe plajele din China

Cele mai multe dintre femei doresc să se aleagă cu cel mai frumos bronz atunci când merg la plajă și optează să poarte cele mai frumoase costume de baie. Dar în alte colțuri de lume, unele femei se acoperă tot mai mult, dar nu neapărat din modestie, ci o fac pentru a-și păstra pielea cât mai albă.

Tendința costumelor de baie care acoperă tot corpul și-a câștigat din ce în ce mai mulți adepți pe plajele chinezești din China. Deși temperaturile sunt extrem de ridicate, atât bărbații, cât și femeile sunt văzuți la malul mării cum poartă costume care îi acoperă din cap și până în picioare.

Partea superioară a costumului de baie are o mască similară cu a schiorilor sau a hoților, cu găuri tăiate în locuri potrivite pentru a lăsa ochii, nasul și gura expuse. Costumele se numesc „face-kinis”, iar masca este o modalitate de protejare a pielii de arsurile solare.

Spre deosebire de cultura occidentală, femeilor din țările asiatice nu le place să se bronzeze, mai ales pe față. Tenul bronzat este adesea văzut ca fiind cauzat de munca practicată în aer liber, ceea ce le conferă un statut social mai slab acelor persoane. Pe de altă parte, tenul îngrijit și natural este asociat cu aristocrația și văzut ca un semn al frumuseții feminine.

Păstrarea pielii palide, care este o obsesie în Asia, este încurajată în multe culturi. Rafturile pentru farmacii din întreaga Asia au standuri întregi doar cu creme și produse cosmetice care promit realizarea unei nuanțe naturale a pielii.

Face-kinis a început ca un accesoriu pe care femeile și le făceau singure acasă folosind resturi de țesături și o mașină de cusut. Însă acum acestea pot fi găsite la magazinele de pe plajă și costă în jur de 10 dolari.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Gaia Vintage Couture

realitatea

Victoria Beckham a lansat colectia toamna/iarna 2011/2012

realitatea

Accesorii opulente pentru 2009

realitatea

În juriu la Miss Romania Universe

realitatea

Elemente-cheie din moda Belle Époque: Gibson Girl, Audubon & Poiret

Ciocîrlan

Victoria Beckham apare pe coperta Vogue UK din februarie

realitatea

Scrie un comentariu