Home > Agenda > Nerecomandat: Conor Oberst

Nerecomandat: Conor Oberst

După nu mai puțin de 7 albume lansate până la 28 de ani, toate alături de Bright Eyes, prolificul indie-emo-kid minune al Americii, Conor Oberst debutează solo. Nimic spectaculos în asta, până la urmă și Bright Eyes e, aproape integral, proiectul lui. Însă dacă alături de Bright Eyes, Oberst a reușit cel puțin să pară veritabil și deloc redundant, solo nu reușește decât să fie teribil de patetic și plictisitor. Generația hippie a murit, Bob Dylan e unic, iar folk-ul, cu mici ex­cep­ții, e foarte enervant.


2 Responses

 1. plectrude

  oookay… nici nu stiu de unde sa incep, pt ca sunt atatea chestii in neregula cu randurile de mai sus.

  1. Conor a activat pe scena din Omaha de pe la 13 ani si si-a lansat trei casete sub numele lui, deci “Conor Oberst” NU e debutul lui solo. Apoi a fost in Commander Venus, cel mai cunoscut proiect pre-Bright Eyes, Norman Bailer, Magnetas, Park Ave., iar Desaparecidos a fost un proiect paralel cu Bright Eyes. (toate acestea se puteau afla in mai putin de 2 min. de pe Wikipedia)
  2. Muzica lui Conor nu a fost niciodata emo. Si nu spun asta din cauza conotatiilor negative pe care le are termenul in prezent, ci pur si simplu deoarece nici un proiect de-al lui Conor nu se incadreaza in genul respectiv.
  3. Singurul motiv pt care acest album nu a fost lansat ca un album Bright Eyes a fost faptul ca Mike Mogis, care e membru BE din ’98, nu a putut sa participe la inregistrari. Prin urmare, singura diferenta fata de ultimele albume Bright Eyes ar fi ca nu s-a lucrat la fel de mult la partea de productie.
  4. “Plictisitor” nu e un argument ca sa “nerecomanzi” un album. Ok, e adevarat ca obiectivitatea e practic imposibila cand esti critic de muzica/film, dar totusi…
  5. Generatia hippie a murit de mult, dar nu prea vad care e legatura cu muzica lui Conor. El nu s-a declarat niciodata hippie, dar daca vreti sa-l asociati cu o generatie, aceea ar putea fi Beat Generation.
  6. Din nou comparatia cu Dylan. Poate ca pt unii critici e safe sa spuna ca muzica lui Conor e influentata de Dylan, nu stiu… Chiar nu inteleg de ce se insista atat de mult pe aceasta comparatie. Anyways, cea mai mare influenta al lui Conor e Simon Joyner — pe care ma indoiesc ca l-au ascultat multi. Iar alte influente sunt Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Petty.

  In fine, avand in vedere ca am ascultat acest album de sute de ori (si inca nu m-am plictitisit), imi permit sa recomand acest album tuturor (fani Conor Oberst sau nu). Besides, ar fi de notat faptul ca cei de la Rolling Stone l-au numit pe Conor cel mai bun songwriter al anului, iar cei de la NPR Music (care difuzeaza doar muzica de calitate) au avut numai lucruri bune de spus despre acest album solo.

  And I rest my case.

 2. Greta

  buna,
  si dupa descriere si dupa foto esti o tipa finuta si draguta. Exprimi stil.
  Te rog sa ma anunti unde as putea sa-ti trimit un mail sa te rog mult ceva.

Comenteaza acest articol

Nerecomandat: Conor Oberst

by realitatea   <1 min
2