Tabu
Image default
CULTURESlider

Netflix are câteva filme bune dar evită din nou participarea la Festivalul de la Cannes

Netflix nu va participa nici în acest an la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, potrivit Variety. Platforma de streaming nu va trimite niciun film, în ciuda discuțiilor purtate de Ted Sarandos, directorul de conținut Netflix, și Thierry Frémaux, directorul artistic al festivalului.

Compania Netflix ocolește Cannes-ul pentru al doilea an la rând, nu doar din cauza regulilor care spun că un film proiectat în cinematografele din ţară nu poate fi distribuit şi online timp de trei ani (2017) și că toate filmele care intră cu cursa pentru Palme d’Or trebuie să ajungă în cinematografele franceze (2018). Dar gigantul de streaming online spune că nu are niciun film demn de Cannes, festival care va debuta pe 14 mai.

Anul trecut, Netflix și-a retras toate filmele din selecţia Festivalului de la Cannes, după ce organizatorii prestigiosului eveniment au anunţat că producţiile platformelor de streaming nu vor fi incluse în competiţia oficială, întrucât nu beneficiază şi de distribuţie în cinematografe. Sarandos a declarat într-un interviu acordat Variety că nu are sens să se prezinte la Cannes după ce regulile festivalului au fost schimbate. El ceruse totodată organizatorilor să se alăture comunității mondiale din cinematografie.

Se pare că directorii Festivalului de la Cannes vor relaxa politica strictă privind producțiile prestigioase precum Roma. De asemenea, Netflix și Frémaux sperau că filmul The Irishman, o dramă regizată de Martin Scorsese cu Robert De Niro și Al Pacino în rolurile principale, va debuta la Cannes anul acesta, dar datorită „efectelor speciale laborioase”, filmul „nu va fi gata”. Proiectul va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneția din toamnă.

Netflix are câteva filme bune, deși niciunul nu va fi trimis la Cannes – The Laundromat, sub regia lui Steven Soderbergh, cu Meryl Streep în distribuție, The King, cu Timothée Chalamet și Robert Pattinson, și Uncut Gems, regizat de Josh și Benny Safdie

Dincolo de toate aceste aspecte, într-un interviu acordat  anul trecut Screendaily.com Fremaux a insistat că între Netflix și festival continuă să existe un dialog interesant și că el crede în această colaborare, specificând că la urma urmei fiecare țară are propriile reguli.

 

ARTICOLE SIMILARE

PASTILA de ARTĂ ⎪ Răzbunarea lui Bernini

Ciocîrlan

Alina Eremia a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Tabu Tabu

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute din Europa

Andreea Damian

Puștii electro s-au legănat pe swingul Koop

realitatea

A fost lansat trailerul pentru „House of Gucci” – VIDEO

Andreea Damian

Hospobilia | Ce este și cum ajută afacerile locale

Andreea Damian

Scrie un comentariu