Home > Agenda > Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile

Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile

netflix

Netflix va reduce calitatea video a serviciilor sale în Europa pentru următoarele 30 de zile, pentru a păstra o bună funcționare a serviciilor de internet.

Cererea de streaming a crescut foarte mult deoarece multe părți din Europa se autoizolează acasă din cauza pandemiei de coronavirus. Furnizorul de streaming video a spus că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date Netflix cu 25%. Dar că telespectatorii vor găsi în continuare calitatea imaginii bună.

Compania va reduce rezoluțiile conținutului video, ceea ce influențează aspectul HD al videoclipurilor atunci când este transmis online. Videoclipurile cu o rezoluție mai mare folosesc mai multe date. O oră de video cu rezoluție standard folosește aproximativ 1 GB de date, în timp ce HD poate utiliza până la 3 GB pe oră. Anunțul Netflix a venit după un apel al oficialilor europeni.

Oficialii europeni se tem că reţeaua ar putea colapsa sub presiunea traficului la care este supusă. Cu milioane de oameni izolaţi şi plictisiţi, traficul pe platformele de streaming a crescut considerabil. Astfel, UE a cerut renunţarea temporară la emisia HD pentru reducerea consumului.

„Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”, a declarat Thierry Breton.

Articole asemanatoare
coronavirus
OMS: numărul cazurilor de coronavirus se dublează la fiecare șase săptămâni
coronavirus
Cele mai bune sfaturi ca să nu iei coronavirus pe Litoral
înălțimea
Cât de expus ești riscului de infectare cu coronavirus în funcție de înălțime
covid-19
Cei 3 paşi simpli care pot reduce răspândirea pandemiei de COVID-19

Comenteaza acest articol

Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile

by Andreea Damian   1 min
0