Home > beauty > Neutralitatea corpului devine pozitivitatea noului corp

Neutralitatea corpului devine pozitivitatea noului corp

neutralitatea corpului

Conceptul de pozitivitate a corpului e depășit. Taylor Swift și Jameela Jamil vorbesc despre un nou trend: neutralitatea corpului.

Poate nu îi cunoști încă semnificația, dar body neutrality este noul body positivity. Ce este neutralitatea corpului? Se pare că Jameela Jamil a „inventat” conceptul, iar Taylor Swift l-a promovat.

Taylor Swift a dezvăluit într-un interviu despre vremurile în care se rușina de corpul ei ca tânără artistă aspirantă și despre modul în care talentul ei a fost trecut cu vederea pentru că era femeie. „Nu încerc să promovez conceptul de body positivity. Încerc să promovez neutralitatea corpului și nu mă gândesc la cum arată corpul meu”, i-a spus artista DJ-ului Zane Lowe. „Ne-am luptat cu negativitate asupra corpului de secole, apoi a apărut brusc pozitivitatea corpului. Lasă-ți grijile deoparte, iată tot ce trebuie să știi”, a adăugat Taylor.

Ce este neutralitatea corpului?

Pozitivitatea corporală a fost mișcarea de a încuraja femeile să își accepte corpul. Oamenii au interpretat acest mesaj în moduri diferite. Unii au crezut că înseamnă să-ți accepți corpul prin a nu purta multe haine. Alții cred că femeile ar trebui încurajate să își celebreze corpul, indiferent cum ar arăta. Neutralitatea corporală este mult mai nuanțată decât toate acestea. Este ideea că trupurile femeilor nu ar trebui să mai fie comentate deloc.

Așadar, pozitivitatea corpului nu mai poate fi cuvântul cheie pentru incluziune și acceptare corporală. Neutralitatea corpului este în esență ideea că nu contează exact cum arată corpul tău și, în plus, că nici măcar nu trebuie să-ți iubești picioarele de burtă și coapsele de celulita. Pur și simplu acceptați cum arată corpul tău și continuă cu viața ta, pentru că, știi, viața este mai mult decât tremurând de cât de mult ne iubim corpurile pe social media. Neutralitatea corporală se concentrează pe ceea ce corpul tău este capabil și nu cum arată.

Conceptul de body neutrality a fost folosit încă din 2015 și a fost popularizat atunci când antrenorul de fitness Anne Poirier a început să deruleze programe despre body pozitivity. Apoi, în 2018, Jameela Jamil a realizat un cont de Instagram numit I Weigh dedicat, printre altele, femeilor care postează selfie-uri și scrie lucruri pe care le apreciază la ele. Cum ar fi să ai prieteni minunați. De asemenea, Jamil a vorbit despre neutralitatea corpului și de ce nu se identifică cu mișcarea de pozitivitate corporală, în timpul unui interviu acordat în The Daily Show.


Comenteaza acest articol

Neutralitatea corpului devine pozitivitatea noului corp

by Andreea Damian   2 min
0