Tabu
Image default
CULTURESlider

New York Times dedică prima pagină victimelor coronavirusului: a umplut-o cu nume de persoane decedate

Cel mai important cuvânt de pe prima pagină a ziarului de duminică New York Times este „incalculabil”. Pierderile cauzate de pandemia Covid-19 sunt, într-adevăr, incalculabile. Pierderile sunt mai mari decât orice ilustrație sau descriere. Dar ziarul american încearcă, într-un mod unic, să dedice prima pagină de duminică și trei pagini din interior victimelor coronavirusului.

Rezultatul: prima pagină e lipsită de fotografii, articole de știri, reclame sau orice altceva. Întreaga pagină este umplută cu numele persoanelor decedate din cauza infecției cu COVID-19, aproape 100.000, în SUA.

Editorul Simone Landon a vrut astfel să pună în lumină nu doar numărul uriaș al victimelor COVID-19, dar și cât de diferite erau aceste persoane. Jurnalista și colegii ei au realizat că „atât printre noi, dar probabil și în rândul publicului, se manifestă un soi de oboseală în ceea ce privește aceste date”.

„Știam că ne vom apropia de acest prag și că trebuie să fie o modalitate de a cuprinde cu adevărat acest număr”, a declarat Simone. SUA se apropie de 100.000 de victime ale epidemiei, prag pe care îl va depăși zilele viitoare.

Prin urmare, ea s-a gândit la o listă cu nume și detalii personale luate din necrologuri. Apoi, Alain Delaquérière a întocmit lista cu aproape 1.000 de nume din sute de ziare apărute în ultima vreme. O echipă de trei editori și trei studenți absolvenți de Jurnalism au citit apoi toate informațiile și au selectat frazele care înfățișau unicitatea fiecărei vieți pierdute.

Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din lume- 1,6 milioane. 98740 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de virus.

ARTICOLE SIMILARE

Nicoleta Luciu a uimit cu ultima sa apariție. La 43 de ani ani, se laudă cu o siluetă de invidiat – FOTO

Andreea Damian

[Sex And The City] Redescoperirea fustei tutu

Ciocîrlan

Sărbătoritul zilei de 30 august

realitatea

A murit Rona Hartner. Actrița suferea de cancer

Andreea Damian

Icon: Salma Hayek, o mexicancă la curtea regelui Hollywood

Un nou pericol depistat în suplimentele cu calciu și vitamina D

Andreea Damian

3 comentarii

Scrie un comentariu