Tabu
CULTURE Slider

New York Times dedică prima pagină victimelor coronavirusului: a umplut-o cu nume de persoane decedate

New York Times

Cel mai important cuvânt de pe prima pagină a ziarului de duminică New York Times este „incalculabil”. Pierderile cauzate de pandemia Covid-19 sunt, într-adevăr, incalculabile. Pierderile sunt mai mari decât orice ilustrație sau descriere. Dar ziarul american încearcă, într-un mod unic, să dedice prima pagină de duminică și trei pagini din interior victimelor coronavirusului.

Rezultatul: prima pagină e lipsită de fotografii, articole de știri, reclame sau orice altceva. Întreaga pagină este umplută cu numele persoanelor decedate din cauza infecției cu COVID-19, aproape 100.000, în SUA.

Editorul Simone Landon a vrut astfel să pună în lumină nu doar numărul uriaș al victimelor COVID-19, dar și cât de diferite erau aceste persoane. Jurnalista și colegii ei au realizat că „atât printre noi, dar probabil și în rândul publicului, se manifestă un soi de oboseală în ceea ce privește aceste date”.

„Știam că ne vom apropia de acest prag și că trebuie să fie o modalitate de a cuprinde cu adevărat acest număr”, a declarat Simone. SUA se apropie de 100.000 de victime ale epidemiei, prag pe care îl va depăși zilele viitoare.

Prin urmare, ea s-a gândit la o listă cu nume și detalii personale luate din necrologuri. Apoi, Alain Delaquérière a întocmit lista cu aproape 1.000 de nume din sute de ziare apărute în ultima vreme. O echipă de trei editori și trei studenți absolvenți de Jurnalism au citit apoi toate informațiile și au selectat frazele care înfățișau unicitatea fiecărei vieți pierdute.

Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din lume- 1,6 milioane. 98740 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de virus.

ARTICOLE SIMILARE

Spectacolul dronelor pregătit de Anul Nou la Shanghai a fost înregistrat

Andreea Damian

10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural

Andreea Damian

Veste uimitoare pentru Casa Regală! Kate Middleton, însărcinată cu al patrulea copil

Andreea Damian

Fiica secretă a lui Clint Eastwood: povestea ei ar putea inspira un scenariu de film

Andreea Damian

LAURA COSOI merge mai departe, singura si SEXY! Galerie 13 FOTO

Fotografie Cristiana Apostol – Cat mai mare

realitatea

3 comentarii

Scrie un comentariu