Home > Agenda > NexT lansează două concursuri inedite

NexT lansează două concursuri inedite

Recunoscut pentru inițiativele sale neconvenționale, Festivalul Internațional de Film de Scurt și Mediu Metraj NexT își provoacă și în 2010 spectatorii cu două competiții inedite: una destinată pasionaților de grafică și design, alta celor cărora le place să scrie despre filme.

California Dreamin’ Poster Competition este propunerea pe care o face NexT celor pasionați de grafică și editare foto. Provocarea constă în realizarea unui afiș alternativ, inovator și original, pentru lung metrajul regizat de Cristian Nemescu, California Dreamin’ (Nesfârșit).

Doritorii se pot înscrie în concurs până pe 7 martie 2010, inclusiv, completând formularul de înscriere, disponibil pe site-ul www.nextproject.ro, și expediindu-l pe adresa concurs@nextproject.ro (menționând în subiectul mesajului: „Poster competition”).

NexT le va pune tuturor la dispoziție materialele care îi vor ajuta în realizarea posterului: fotografii din film și de la filmare, precum și textul care trebuie să apară pe orice afiș de film. După 1 aprilie, toate afișele înscrise în concurs vor fi postate pe site-ul oficial al festivalului, unde vor putea fi apreciate, comparate și votate de spectatorii NexT. Primele 5 cele mai votate afișe intră în „finala” California Dreamin’ Poster Competition: ele vor fi expuse pe toată perioada festivalului (13-18 aprilie 2010) în foaierul cinematografului Scala, unde publicul va alege posterul care îi va aduce autorului Premiul Poster Competition, înmânat în cadrul Galei de închidere a festivalului, de pe 17 aprilie. Câștigătorul va pleca acasă cu un Iriver Story Reader oferit de Iriver și Skin Media.

E-Readerul Iriver Story este o adevărată bibliotecă de buzunar, un gadget inteligent, destinat tuturor celor care iubesc cărțile, dar au tot mai puțin timp să le citească. Ecranul E-Ink, funcția de MP3 sau cea de reportofon, sunt doar câteva dintre atracțiile acestui produs. În plus, pentru a-i spori și mai mult valoarea, Skin Media îl oferă împreună cu un card SD pe care sunt salvate 101 cărți românești.

Cealaltă competiție în premieră absolută se adresează tuturor pasionaților de critică de film, vorbitori de limba franceză, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia) caută cinefili din țările francofone pentru a alcătui juriul Émile Cantillon – un juriu tânăr care are ca sarcină acordarea premiului pentru Cel mai bun film de debut din competiția prestigiosului festival de la Namur.

NexT va desemna prin concurs reprezentantul României în acest juriu, iar câștigătorul va merge în octombrie 2010 la Namur, cheltuielile de deplasare și cazare pe toată durata festivalului fiind acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur. Concursul prin care va fi ales câștigătorul constă în redactarea unei cronici de film în limba franceză, pentru mediu metrajul Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu, sound design Andrei Toncu, România, 2006).

Toți cei care vor să participe sunt invitați să se înscrie în concurs până pe 20 martie, trimițând un e-mail cu formularul de inscriere completat (disponibil pe site-ul Festivalului NexT www.nextproject.ro), pe adresa de e-mail concurs@nextproject.ro, menționând în subiectul mesajului: „Namur”. Pentru cei care nu au văzut sau doresc să revadă Marilena de la P7 (și care vor preciza acest lucru în formularul de înscriere), Societatea Culturală NexT va organiza vizionări individuale în perioada 20-31 martie 2010, la sediul festivalului. Cronicile pentru Marilena de la P7 trebuie trimise până pe 10 aprilie 2010, inclusiv, pe aceeași adresă de e-mail – concurs@nextproject.ro, și trebuie să aibă între 2500 și 3000 de semne. Numele celui care va pleca în luna octombrie la Namur va fi anunțat în cadrul Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film NexT, pe 17 aprilie 2010.

Mai multe informații despre concursurile și surprizele NexT 2010 se găsesc pe site-ul oficial al festivalului, www.nextproject.ro.
Spotul oficial al California Dreamin’ Poster Competition, realizat de Luiza Pârvu și Tudor D Popescu, poate fi urmărit accesând http://www.youtube.com/watch?v=vBCRbsyU1Bw.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film de Scurt și Mediu Metraj NexT va avea loc în perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala și Cinemateca Eforie din București.

Parteneri: Centrul Național al Cinematografiei, Institutul Cultural Român, România Film, Arhiva Națională de Filme, Kodak CineLabs România, Raiffeisen Bank, Abis Studio, Sony, Stage Expert, HBO, Tarom, JTI, Ambasada Franței, Institutul Goethe, Institutul Polonez, Iriver, Skin Media, Editura Nemira, Ceainariile Rendez-vous, Rotenberg.

Articole asemanatoare
Festivalul devoratorilor de scurt-metraje
Marți, 13, NexT alungă ceasurile rele
Ada Solomon, antreprenor de cinema
Ediție specială NexT la MÅ¢R

Comenteaza acest articol

NexT lansează două concursuri inedite

by realitatea   3 min
0