Home > Slider > Nick Cave despre despărțirea de Harvey: „Am fost atât de surprins că aproape că mi-am scăpat seringa”

Nick Cave despre despărțirea de Harvey: „Am fost atât de surprins că aproape că mi-am scăpat seringa”

Cave le povestește fanilor pe site-ul său The Red Hand Files, despre despărțirea de PJ Harvey: „Am bănuit mereu că drogurile ar fi putut să fie o problemă în relația dintre noi”

Nick Cave și PJ Harvey ar fi fost „fiecare prea absorbit de sine pentru a putea vreodată să locuiască în același spațiu într-un mod cu adevărat semnificativ”, scrie Cave.

Albumul The Boatman’s Call a fost considerat mult timp una dintre cele mai importante înregistrări cu rol puternic de confesiune ale lui Nick Cave și The Bad Seeds, scrise în jurul perioadei despărțirii lui Cave de cântăreața PJ Harvey. Dar, deși se știa de mult timp că albumul din 1997 a fost parțial inspirat de ea, Cave a dezvăluit marți motivele care au stat la baza despărțirii – și efectul pe care l-a avut. „Nu am renunțat la PJ Harvey, PJ Harvey a renunțat la mine”, a scris el, ca răspuns la mai multe întrebări ale fanilor de pe site-ul său The Red Hand Files. “Stăteam acolo, așezat pe podeaua apartamentului meu din Notting Hill, soarele se scurgea prin fereastră (poate), mă simțeam bine, aveam o iubită care era o cântăreață talentată și frumoasă, când sună telefonul. Ridic telefonul și este Polly. Bună, i-am zis. Vreau să mă despart de tine, mi-a spus ea.De ce ?! – întreb. S-a terminat – a răspuns ea. Am fost atât de surprins încât aproape că mi-am aruncat seringa.”

Din septembrie 2018, muzicianul australian și-a invitat fanii să-l întrebe orice și a postat răspunsurile sale controversate la aceste întrebări pe un site web care a fost lăudat de către Guardian ca fiind „un adăpost împotriva furtunii online, fără discordii și conspirații”. Cave a scris acolo și despre moartea fiului său, prietenia sa cu Warren Ellis și despre semnificația versurilor scrise de el. Uneori și-a criticat fanii pentru homofobie, el a chemat fanii homofobi și a decretat boicotul cultural al Israelului drept „laș și rușinos”.

Iar în cea mai recentă postare a dezvăluit rolul drogurilor și egoismul de care a dat dovadă în relația cu artista premiată, Polly Jean Harvey, și rolul pe care aceasta l-a jucat în apariția albumului The Boatman’s Call. „În adâncul meu bănuiam că drogurile ar fi fost adevărata problemă între noi, dar au fost și alte lucruri”, a spus el, răspunzând la o întrebare a unui fan din Brazilia. Bătălia lui Cave cu dependența de droguri a fost dură dar artistul este acum curat căci a reușit într-un final să scape de ea.

Cave a descris albumul drept spunând că „m-a vindecat de Polly Harvey” și „a schimbat felul în care făceam muzică”.

Articole asemanatoare
Arhiva trupei Radiohead e publică și este foarte utilă fanilor și nu numai
Documentarul „Coachella: 20 de ani în deșert” va fi difuzat pe YouTube (premieră trailer)
10 evenimente din muzică pe care să le urmărești neapărat în 2020
Alcoolul din hiturile cântărețelor – un subiect TABU și legat mai ales de dragostea neîmpărtășită

Comenteaza acest articol

Nick Cave despre despărțirea de Harvey: „Am fost atât de surprins că aproape că mi-am scăpat seringa”

by realitatea   2 min
0