Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Nicki Minaj a anulat concertul din Arabia Saudită. Motivul invocat de artistă

Nicki Minaj, celebră pentru versurile sale explicite, urma să susțină în premieră un concert, pe 18 iulie, în Arabia Saudită. Rapperița a fost invitată să concerteze la Jeddah Season Festival, unde vor mai susţine recitaluri Liam Payne şi Steve Aoki. Acest fapt a stârnit însă controverse pe reţelele de socializare.

Vedeta a anulat concertul concertul de săptămâna viitoare invocând sprijinul acordat femeilor și comunității LGBT. În Arabia Saudită, consumul de alcool este interzis, iar regulile sociale sunt foarte stricte, însă prinţul moştenitor Mohammed ben Salman a lansat o uşoară mişcare de liberalizare, deschizând noi săli de cinema şi permiţând organizarea de concerte şi mari evenimente sportive. Autorităţile au promis anul trecut că vor investi 64 de miliarde de dolari în industria de divertisment, în următorul deceniu. Cu toate acestea, multe dintre drepturi sunt îngrădite.

Publicul concervator a fost în mare parte deranjat, într-o țară care încearcă să mai diminueaze restricțiile în domeniul divertismentului și să încurajeze arta. „Vine şi îşi mişcă posteriorul şi cântă piese care glorifică sexul (…), iar apoi toată lumea îmi spune mie să port abaya (veşmânt tradiţional feminin ce acoperă tot corpul, n.r.). Ce naiba este asta?”, a întrebat o tânără pe Twitter.

Controlul asupra situației drepturilor omului în țară s-a intensificat după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi la consulatul saudit de la Istanbul din octombrie anul trecut. În luna martie, regatul a atras mai multe critici atunci când a pus sub acuzare 10 activiste pentru drepturile femeii. Vineri, Fundația pentru Drepturile Omului din SUA i-a scris o scrisoare lui Minaj, îndemnând-o să nu participe la festivalul din 18 iulie și a rugat-o să-și folosească influența pentru a cere eliberarea celor 10 femei reținute.

Nicki  Minaj, în vârstă de 36 de ani, a intrat în atenţia publicului după ce a semnat un contract cu Young Money Entertainment, în 2009. Celebră pentru stilul vestimentar foarte colorat şi perucile la fel de colorate pe care le utilizează frecvent, artista a avut mai multe piese clasate pe primele locuri în topurile de specialitate din Statele Unite. Minaj a fost prima femeie inclusă în lista MTV’s Annual Hottest MC, iar în 2012, a fost numită de New York Times „cea mai influentă artistă rap din toate timpurile”.

 

ARTICOLE SIMILARE

RUXANDRA ION, “mama telenovelelor”, vorbeste in premiera despre motivele plecarii din trustul PRO

Scandal monstru iscat de o celebră actriță în avion! Echipajul a fost nevoit s-o scoată afară

Andreea Damian

Bun venit printre maimuțele lui Kurt Vonnegut

realitatea

O actriță din „Melrose Place”, dată în judecată pentru pedofilie. I se pretind 250 mil. $

Andreea Damian

Ana Morodan, sexy și în vacanță

Tabu Tabu

Trucul de machiaj folosit de prințesa Diana care scoate ochii în evidență atunci când porți mască

Andreea Damian

1 comentariu

horia Vasile 10 July 2019 at 14:56

Sa vina la noi ca o primesc romanii cu bratele deschise! Nu am auzit de aceasta cantareata dar daca o vrea sa cante la noi ,atunci sa vina sa vedem si noi cum canta !!!

Răspunde

Scrie un comentariu