Tabu
Image default
FASHION Slider

Nicolas Di Felice ⎪ Renașterea brandului Courrèges

La cinci ani de la moartea creatorului de modă André Courrèges, noul director artistic al brandului franțuzesc revine asupra unor piese emblematice din arhivele casei. Nicolas Di Felice se pregătește pentru prima sa prezentare de modă, care este programată în luna martie, în cadrul Paris Fashion Week

Pentru lansarea primei sale colecții, pe care speră să o poată prezenta „cu adevărat” la următorul Paris Fashion Week din luna martie, Nicolas Di Felice revine asupra unor ținute emblematice ale casei de modă Courrèges. 

Nicolas Di Felice

Piesele vestimentare vor putea fi achiziționate atât online, cât și direct din buticul situat în arondismentul 8 al Parisului. 

„Pericolul care apare la renașterea unei mărci atât de puternice precum  Courrèges este de a rămâne blocat în trecut.”, a mărturisit tânărul creator, în vârstă de doar 37 de ani. 

„Dar este important, cu un atât de frumos patrimoniu, să poți pune la vânzare aceste reeditări. Eu le iubesc și îmi doresc ca ele să existe.”, a adăugat Nicolas Di Felice. 

Hainele imaginate de el sunt un omagiu adus defunctului designer André Courrèges și, totodată, sunt realizate din materiale sustenabile, ceea ce vine în întâmpinarea noii tendințe ecologice din lumea modei. Piesele sunt făcute din fibre reclicate, bumbac bio și poliuretan 70% vegetal. 

Prezentate într-o paletă cromatică atractivă, ținutele reinterpretate de Nicolas Di Felice sunt dovada vie că bunul gust nu este atât de inaccesibil ca preț. 

O rochie din vinil ajunge la 325 euro, în timp ce o pereche de pantaloni costă 420 euro, iar bluzele se învârt în jurul sumei de 190 de euro. 

„Intenția mea nu este să propun creații incredibile pe care nimeni să nu le poată cumpăra.”, a declarat designerul. 

„Prețul trebuie să fie cât mai corect posibil pentru a le seduce pe tinerele femei, cele care știu despre Courrèges de la mamele sau bunicile lor. Mi-ar plăcea să le poarte și să le dea mai departe. Asta ar fi cea mai bună soluție de a nu face risipă.” , a mai menționat Nicolas Di Felice. 

Fost student la La Cambre, în Bruxelles, format, mai întâi, pe lângă Nicolas Ghesquière, timp de 12 ani, la Balenciaga și  Louis Vuitton, iar apoi la Dior, alături de Raf Simons, Nicolas Di Felice s-a înarmat cu multă tenacitate și răbdare. 

Dacă ar fi să-și definească stilul, creatorul de modă ar spune că este „destul de radical. Nu sunt un mare fan al înfloriturilor și decorațiilor. Asta cred că vine din partea mea belgiană. Courrèges m-a fascinat dintotdeauna cu simplitatea sa. Simplitatea formelor, a culorilor, a geometriilor.”

Stilistul nu încetează să-l elogieze pe André Courrèges, decedat cu cinci ani în urmă, pe 7 ianuarie 2016. „Cred că am văzut și am citit toate interviurile sale. Ador să-l ascult vorbind. André Courrèges a fost un om al pasiunii, asemenea unui cercetător, fascinat de Space Age și de năzuințele cuceririlor spațiale. El își transforma visurile în realitate, iar asta mi se pare cel mai frumos în creația sa.”

André Courrèges

ARTICOLE SIMILARE

Jurnalul unei fashioniste: Karl Lagerfeld, stapanul metrajului si-al scurt-metrajului

realitatea

Jacheta din denim sau cum sa-ti scoti orice tinuta in evidenta

realitatea

Fotografie Sorin Onisor- despre oameni!

realitatea

John Travolta a dansat pe scenă lângă 50 Cent la Cannes

realitatea

Madonna dezvăluie adevăratul motiv care a determinat-o să lanseze un album nou

Andreea Damian

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, renunţă la social media. Care e motivul

Andreea Damian

Scrie un comentariu