Home > Lifestyle > Nicotina și vinul favorizează apariția cancerului de sân

Nicotina și vinul favorizează apariția cancerului de sân

Pentru prima dată în istoria medicinii nicotina este pusă în aceeași propoziție cu cancerul de sân. Ipoteza ca între cele două ar exista o legătură a fost emisă de un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină din Taipei.

După cum știți, țigările conțin cel puțin 60 de substanțe cauzatoare de cancer, dar, până acum, nicotina nu a fost inclusă în această listă. Studiile efectuate în Taipei au dovedit că celulele tratate cu nicotină în laborator evoluau într-o manieră care favorizează apariția și dezvoltarea mai rapidă a cancerului. Studiul ar putea fi extrem de dăunător pentru industria producătoare de înlocuitori ai țigărilor, care toți conțin nicotină, cum ar fi plasturii, guma de mestecat sau țigările electronice. Toate aceste produse au fost prezentate până acum ca fiind inofensive.

Unul dintre cercetătorii care au comentat asupra acestui studiu efectuat pe 500 de persoane a declarat: "Rezultatele indică faptul că nu doar fumatul în sine poate duce la apriția cancerului de sân, ci și că nicotina favorizează apariția acestuia și contribuie la dezvoltarea mai rapidă a celulelor canceroase.".

În altă ordine de idei, un alt studiu, efectuat în Marea Britanie a demonstrat că vinul este extrem de periculos pentru femeile ajunse la menopauză. Cercetarea a fost făcută pe un grup de 90.000 de femei, iar rezultatele au arătat că posibilitatea apariției cancerului de sân la femeile consumatoare de vin sunt de două ori mai mari decât la cele care nu consumă respectivul produs.

Articole asemanatoare
Snoop Dogg își va lansa propriul vin în această vară
cancerul
Un program de inteligență artificială detectează cancerul mamar mai bine decât medicii
Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, afaceri cu virgine care-i calcă strugurii-n picioare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș

Comenteaza acest articol

Nicotina și vinul favorizează apariția cancerului de sân

by realitatea   1 min
0