Home > Adevarul despre NICU CEAUSESCU si NADIA COMANECI

Adevarul despre NICU CEAUSESCU si NADIA COMANECI

Nadia Comăneci, “Zeiţa de la Montreal”, a acordat un amplu  interviu publicaţiei elveţiene NZZ, Neue Zurcher Zeitung, în care a vorbit şi  despre mult speculatul subiect al relaţiilor sale cu familia Ceauşescu. Nadia neagă categoric orice relaţie apropiată cu vreun membru al familiei  Ceauşescu şi vorbeşte deschis despre momentul în care a ales să plece din ţară.

“La vârsta aceea nu prea înţelegeam ce mi se întâmplă. Nu prea ne păsa la  vârsta aceea de astfel de lucruri. Eu n-am cunoscut altceva până atunci decât  comunismul. Am crescut şi am fost obişnuită cu asta. Cu cât înaintam în vârstă, lucrurile deveneau tot mai clare şi trebuia să iau o decizie. Pentru fiecare a  existat un moment, o posibilitate să fugă din ţară. Mulţi au făcut-o, însă nu se  vorbeşte de ei fiindcă nu au fost celebrităţi. Este o informaţie eronată aceea  că aş fi fost în relaţii cu familia Ceauşescu. I-am întâlnit personal o singură dată când m-au numit ‘Erou al muncii socialiste’. Asta a fost imediat după Jocurile Olimpice din 1976. Aveam 14 ani şi nu mă interesa ce aşteptări aveau  alţii de la mine. A existat o presiune pe care mi-am impus-o chiar eu. Am văzut  gimnaste care erau mai talentate decât mine, mai puternice şi mai flexibile,  însă eu am fost cea mai motivată. Aveam o voinţă de fier. Mă antrenam mai mult  decât îmi cerea sau îmi impunea antrenorul. Îmi plăcea să fiu provocată. Când  cineva îmi spunea că nu sunt capabilă de ceva, eram hotărâtă să îi dovedesc  contrariul”, a declarat Nadia Comăneci, pentru NZZ, interviu citat de site-ul jurnalul.ro.

Nadia Comăneci a împlinit pe 12 noiembrie vârsta de 51 de ani şi este cea mai  titrată gimnastă din lume. A câştigat trei medalii olimpice la Montreal 1976 şi  a fost prima gimnastă din istorie care a obţinut nota 10. Nadia a câştigat două medalii de aur şi la Olimpiada de la Moscova, din 1980.

Totusi, Nicolae Pinciu, securistul care-l pazea pe Nicu Ceausescu este de alta parere in ceea ce priveste relatia Nadiei cu fiul favorit al dictatorului comunist. Nicolae Pinciu, fost ofiţer de Securitate în judeţul Sibiu, s-a ocupat personal de paza şi protecţia lui Nicu Ceauşescu în perioada în care acesta a fost prim-secretar în oraşul de pe Cibin (1987-1989). Pinciu a povestit pentru „Adevărul” cele mai interesante momente din perioada în care a stat în apropierea „Prinţişorului Moştenitor”. Iata ce a declarat, conform Adevarul.ro:

Se ştie că era mare amator de chefuri.
E adevărat că mai trăgea şi el câte un şpriţ. Îi plăcea să socializeze, să stea cu prietenii şi făcea tot felul de glume la băutură. Îi pica pe câte unul din anturajul lui şi-i zicea: «Mă, de ce te uiţi urât la mine?». Ăla se speria: «Nu mă uit, ce să am eu cu tine?». Şi atunci Nicu îi spunea: «Ca să-mi demonstrezi că nu ai nimic cu mine, bei paharul ăsta de coniac». Bea ăla paharul, îl mai lăsa un pic şi iar îi făcea la fel, până îl îmbăta criţă. Ăsta era Nicu Ceauşescu. Îşi mai aducea şi câte o femeie, normal, era tânăr…Mai venea şi Nadia Comăneci pe la el.
Sunt o mulţime de legende legate de Nadia Comăneci. Că Nicu Ceauşescu ar fi bătut-o, că i-ar fi smuls unnghiile.
Nu, astea nu sunt adevărate. Nadia venea la Nicu cu tabele pentru televizoare şi maşini, ca să i le semneze. Probabil că ea lua bani pentru că le procura unora aşa ceva. De la un punct, Nicu s-a cam plictisit de ea şi îşi găsise o fată de prin Sibiu, o blonduţă. Venea asta la vilă la el şi mai venea şi Nadia. Nicu le punea să joace tenis împreună, s-au şi păruit o dată. În ultima vreme, Nadia Comăneci venea cu nişte ochelari de soare mari, ca să n-o recunoaştem noi, de parcă noi eram proşti…

Comenteaza acest articol

Adevarul despre NICU CEAUSESCU si NADIA COMANECI

by   2 min
1