Home > Agenda > stiri > NICU COVACI despre SERGIU NICOLAESCU: “Sa-l ia mama dracului!”

NICU COVACI despre SERGIU NICOLAESCU: “Sa-l ia mama dracului!”

Nicu Covaci nu-l iarta pe Sergiu Nicolaescu, nici dupa moarte! ”Nu mă dau bătut. Sper să mă audă de unde este acum. Am să îi atac firmele”, a fost reacția liderului trupei Phoenix, când a aflat de moartea lui Sergiu Nicolaescu. Moartea regizorului român este privită ca o provocare de liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci. Acesta promite că dispariția lui Sergiu Nicolaescu nu îl împiedică să își recupereze banii pe care susține că regizorul îi datora, din drepturi de autor. “Să îl ia mama dracului. Câtă iubire i-am purtat de-a lungul anilor, cu atât mai mult m-am convins că a fost un om lipsit de caracter. Am să îi atac firmele! Trebuie să vorbesc cu avocații mei, pentru că nu obișnuiesc să mă dau bătut. Omul ăsta îmi datora 800.000 de euro. Fiind securist, în gașcă cu mârlanii și mitocanii care conduc țara, nici cei de la Finanțe nu au reacționat. Am trimis experți care au descoperit că are să îmi dea drepturile de autor pe 40 de ani de zile. A fost mână în mână și cu avocații, m-au scos de pe genericul filmului – un film de succes, de altfel. Nu mai continui… Mesajul meu este că nu mă dau bătut!”, a declarat Nicu Covaci.
Nicu Covaci (65 de ani) a mai primit o lovitură anul acesta, când a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţarea trupei Phoenix. După ce a fost părăsit şi de Ovidiu “Ţăndărică” Lipan, Covaci a pierdut şi procesul intentat lui Sergiu Nicolaescu (82 de ani), pe motiv că ar fi folosit în mod abuziv câteva compoziţii proprii, în filmul “Nemuritorii”.
Zilele trecute a fost redactată decizia instanţei privind procesul civil intentat de Covaci Hasse Nicolae împotriva Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), împotriva Centrului Naţional al Cinematografiei şi Radef România Film, şi care cere drepturi de autor pentru exportarea filmului “Nemuritorii”, regizat de Sergiu Nicolaescu. Pe coloana sonoră a producţiei figurează compoziţii ale lui Covaci, iar pelicula a fost multiplicată şi distribuită între 1975 şi 2005, drept pentru care solistul a cerut 20.000 de euro. Secţia civilă a Tribunalului Municipiului Bucureşti a respins ca neîntemeiată lipsa calităţii procesuale active a lui Covaci. Mai mult, dacă nu face recurs, rockerul este obligat să achite cheltuielile de judecată UCMR-ului, în valoare de 6.000 de lei!
Artistul, care a declarat în nenumărate rânduri că “poartă un război împotriva unui sistem mafiot”, a mai pierdut un proces intentat UCMR şi Electrecord, în urmă cu şapte ani, în care a solicitat daune de 100.000 de euro pentru discul “Cantafabule”. Covaci susţine că respectiva casă de discuri a vândut peste două milioane exemplare din album şi nu i-a plătit drepturi de autor. Covaci se va lupta în continuare în instanţă cu Electrecord, dar şi cu Sergiu Nicolaescu, regizorul filmului “Nemuritorii”. “Am fost trecut pe generic iniţial, apoi m-au scos. Filmul a fost vândut în toată lumea şi Nicolaescu nu mi-a dat nici măcar o bere pentru că am făcut muzica producţiei”, s-a revoltat Covaci. De partea cealaltă, cel mai cunoscut regizor român afirma: “Piesele Phoenix nu au fost făcute special pentru «Nemuritorii ». În lege scrie clar că dacă nu s-a compus o melodie specială pentru un film, nu se dau drepturi. Oricum, n-am fost responsabil de drepturile de autor ale peliculei”.

Mai mult: Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix: «N-am primit nici măcar o bere de la Nicolaescu!» EXCLUSIV – Vedete de la noi | Libertatea.ro


1 Response

  1. Ilinca Sorin

    De acord cu Nicu Covaci. Insa asta nu trebuie sa-l impiedice maine si sa vina la crematoriu ca sa cante cu trupa piesa “Cocosii Negrii” in momentul cand este incinerat. Dupa asta poate sa-l ia “mama dracului”….

Comenteaza acest articol

NICU COVACI despre SERGIU NICOLAESCU: “Sa-l ia mama dracului!”

by   2 min
1