Tabu
LIFE & LOVE Slider

Nimfomania, afectiune psihica ori simpla dorinta sexuala accentuata?

Cati dintre barbati nu isi doresc o iubita “nimfomana”? In vremurile noastre sensul cuvantului a cam deviat de la adevaratul inteles, fara a fi sesizata in vreun fel neconcordanta dintre ceea ce nimfomania desemneaza si dorinta sexuala feminina atat de dorita de barbati. Astazi, o femeie cu un apetit sexual mai accentuat este cu usurinta desemnata ca fiind nimfomana, lucru complet inadecvat.

In realitate, nimfomania este o maladie psihica, caracterizata printr-un libido exagerat, neprovocat de vreo boala organica, ci de o disfunctie psihica, ceea ce duce la impulsul de a face sex oriunde, oricum si cu oricine. Nevoia de a face sex devine, astfel, cronica. Actul sexual duce, in general, la nesatisfacere, urmat de revenirea dorintei de a face sex, fapt ce determina rapid transformarea dorintei intr-o obsesie care poate duce la o drastica decadere morala, “acestea fiind capabile chiar de prostitutie”, dupa cum afirma sexologul Krafft Ebing.

nimfomania-afectiune-psihica-ori-simpla-dorinta-sexuala-accentuata1Originea termenului

Radacinile termenului nimfomanie se gasesc in cultura greaca, fiind alcatuit din cuvantul nymphe, cuvant ce desemneaza tinere frumoase si seducatoare din mitologia greaca, cu numerosi iubiti, majoritatea zei, cat si din cuvantul manie, boala psihica manifestata prin euforie, stare de excitatie psihomotorie, halucinatii, incoerenta a gandirii, intrucat, la inceputul secolului, nimfomania era asociata adesea cu isteria.

Cauzele nimfomaniei

Cauzele nimfomaniei sunt inca necunoscute in intregime, insa medicii specialisti au venit cu diferite explicatii pentru a descifra misterul acestui apetit sexual cronic. Psihologia pune aceasta maladie pe seama unei aspiratii a femeii de a-i fi recunoscuta feminitatea de catre cei din jur, fapt datorat, de regula, respingerilor constante pe plan amoros. Pe de alta parte, psihanaliza puncteaza ca fiind declansator in cazul nimfomaniei conflictul oedipian. In ceea ce priveste o analiza mai accentuata la nivelul substantelor secretate de creier, specialistii sustin ca dopamina, serotonina si norepinefrina joaca un rol important in manifestarea dorintelor sexuale si, in cauza, pot fi declansatoare pentru nimfomanie.

nimfomania-afectiune-psihica-ori-simpla-dorinta-sexuala-accentuata2Exista tratament pentru nimfomanie?

Tratamentele farmaceutice nu sunt tocmai numeroase, singurele variante posibile fiind medicamentele psihiatrice, tinandu-se cont de conditii medicale diferite de la o pacienta la alta, cat si antidepresivele sau antiandrogenii, medicamente capabile sa inhibe efectele biologice ale hormonilor sexuali. De altfel, varianta tot mai recomandata este psihoterapia. Fie ca este vorba de psihoterapie dinamica, terapie cognitiv comportamentala, de grup ori de familie, aceasta isi dovedeste precizia in ameliorarea ori tratarea nimfomaniei.

Revenind la intrebarea de la care am plecat: nimfomania este o afectiune psihica, ce nu are nicio legatura cu placerea sexuala. De aceea, constientizarea este absolut necesara, fiind un prim pas spre tratarea afectiunii.

Vedete si  dependenta de sex

Multe dintre vedetele secolului XXI sunt recunoscute ca manifestand dependente. Fie ca este vorba de alcool, droguri, operatii estetice ori sex, aceste dependente se regasesc in viata multor vedete autohtone. In materie de nimfomanie, Lindsay Lohan are la activ cateva sute de partide amoroase, aceasta chiar recunoscand in 2007 ca multe dintre internarile ei in centre de reabilitare au fost cauzate de aceasta nimfomanie. Pe lista vedetelor dependente de sex se numara si Britney Spears, dupa ce un apropiat din anturajul cantaretei a marturisit ca aceasta lua parte la maratoane sexuale cu fostii iubiti.

Vezi si: 

http://www.tabu.ro/stiai-ce-sa-nu-faci-la-inceputul-unei-relatii/ 

http://www.tabu.ro/istoria-celor-mai-cunoscute-jucarii-sexuale-dildo-ul-si-vibratorul/ 

http://www.tabu.ro/top-10-replici-de-evitat-timpul-sexului/

ARTICOLE SIMILARE

Fotomodelul Bar Refaeli are probleme mari cu legea

Andreea Damian

Filmul documentar despre viața lui Michael Schumacher de la Formula 1 e aproape gata

realitatea

Femeia care seamănă leit cu Jennifer Lopez face senzație pe Internet

Andreea Damian

Sânziene 2020. Ce să faci ca să-ți meargă bine tot anul. Tradiții și superstiții

Andreea Damian

Familia în 2050: pântece artificial și copii proiectați cu cât mai multe calități la alegere

realitatea

Cele 10 motive pentru care nu poti sa slabesti

realitatea

Scrie un comentariu