Tabu
Image default
CULTURE HEALTH Slider

Niveluri ridicate de plumb în sângele copiilor după incendiul de la Notre-Dame

Trei şcoli situate în apropierea Catedralei Notre Dame din Paris sunt afectate de poluare în urma incendiului devastator din luna aprilie. În curțile lor au fost constatate niveluri superioare de plumb. La trei luni şi jumătate de la incendiu, 175 de copii au fost testaţi pentru a fi observat nivelul de plumb din sângele lor, potrivit Agenţiei regionale de sănătate. Rezultatele sunt îngrijorătoare.

Numărul copiilor cu concentraţii ridicate de plumb în sânge s-a dublat în luna iulie. Șase dintre cei testați se află în „pragul de alertă” (25-50 de micrograme de plumb pe litru de sânge), iar unul depăşeşte pragul de 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge. Nu este clar dacă aceste niveluri sunt rezultatul poluării cauzate de incendiul de la Notre-Dame, notează Deutche Welle. 16 copii se situează într-un prag de atenţie iar la restul nu se înregistrează nicio problemă.

Unul dintre copii a fost depistat cu un nivel superior de plumb în sânge încă din iunie. Celălalt, este şcolarizat într-un grup şcolar parizian, închis la finele lui iulie din cauza concentraţiei ridicate cu plumb înregistrate în curtea exterioară. Sora acestuia din urmă este şi ea şcolarizată la grădiniţa aceleaşi unităţi dar la ea un a fost sesizată nicio problemă, au explicat autorităţile sanitare.

Totuși, autorităţile nu pot susţine, cu certidudine, că există o legătură între poluarea cauzată de incendiul de la Notre Dame şi aceste rezultate. Copiii vor fi supravegheaţi în continuare de medici.

Toate testele derulate de autorităţi, pe o rază de 500 de metri în jurul catedralei sunt negative aşadar nu există niciun pericol”, asigură Emmanuel Grégoire, prim-adjunct al primăriei Paris. Gregoire a declarat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a preveni riscurile la adresa sănătăţii publice. Cele trei școli afectate vor fi spălate în profunzime până la finele acestei luni, înainte să fie reluate cursurile, promite responsabilul adăugând că ele sunt închise în acest moment şi vor rămâne astfel până când situaţia va permite deschiderea lor.

Particule de plumb au fost aruncate în aer în timpul incendiului de la catedrala Notre Dame, în luna aprilie. Atunci, flăcările au topit peste 400 de tone de plumb aflat în şarpanta şi în turla catedralei. Intoxicaţia cu plumb este în mod particular o ameninţare pentru femeile gravide şi poate fi fatală în cazul copiilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Nu găsești semințe de zorele pentru că ele sunt consumate pentru altfel de senzații

Dora Constantinovici

Stiai ca mersul pe jos previne imbolnavirea de diabet?

realitatea

REDD’S – un partener de renume al evenimentului Femei pe Mătăsari

Se pregătește un nou film despre trupa Spice Girls. Și va fi animat!

Andreea Damian

Top 7 obiceiuri vestimentare gresite

realitatea

Exerciţiul secret cu care Kate Middleton îşi menţine abdomenul tonifiat

Andreea Damian

Scrie un comentariu