Tabu
CULTURE HEALTH Slider

Niveluri ridicate de plumb în sângele copiilor după incendiul de la Notre-Dame

Notre Dame

Trei şcoli situate în apropierea Catedralei Notre Dame din Paris sunt afectate de poluare în urma incendiului devastator din luna aprilie. În curțile lor au fost constatate niveluri superioare de plumb. La trei luni şi jumătate de la incendiu, 175 de copii au fost testaţi pentru a fi observat nivelul de plumb din sângele lor, potrivit Agenţiei regionale de sănătate. Rezultatele sunt îngrijorătoare.

Numărul copiilor cu concentraţii ridicate de plumb în sânge s-a dublat în luna iulie. Șase dintre cei testați se află în „pragul de alertă” (25-50 de micrograme de plumb pe litru de sânge), iar unul depăşeşte pragul de 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge. Nu este clar dacă aceste niveluri sunt rezultatul poluării cauzate de incendiul de la Notre-Dame, notează Deutche Welle. 16 copii se situează într-un prag de atenţie iar la restul nu se înregistrează nicio problemă.

Unul dintre copii a fost depistat cu un nivel superior de plumb în sânge încă din iunie. Celălalt, este şcolarizat într-un grup şcolar parizian, închis la finele lui iulie din cauza concentraţiei ridicate cu plumb înregistrate în curtea exterioară. Sora acestuia din urmă este şi ea şcolarizată la grădiniţa aceleaşi unităţi dar la ea un a fost sesizată nicio problemă, au explicat autorităţile sanitare.

Totuși, autorităţile nu pot susţine, cu certidudine, că există o legătură între poluarea cauzată de incendiul de la Notre Dame şi aceste rezultate. Copiii vor fi supravegheaţi în continuare de medici.

Toate testele derulate de autorităţi, pe o rază de 500 de metri în jurul catedralei sunt negative aşadar nu există niciun pericol”, asigură Emmanuel Grégoire, prim-adjunct al primăriei Paris. Gregoire a declarat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a preveni riscurile la adresa sănătăţii publice. Cele trei școli afectate vor fi spălate în profunzime până la finele acestei luni, înainte să fie reluate cursurile, promite responsabilul adăugând că ele sunt închise în acest moment şi vor rămâne astfel până când situaţia va permite deschiderea lor.

Particule de plumb au fost aruncate în aer în timpul incendiului de la catedrala Notre Dame, în luna aprilie. Atunci, flăcările au topit peste 400 de tone de plumb aflat în şarpanta şi în turla catedralei. Intoxicaţia cu plumb este în mod particular o ameninţare pentru femeile gravide şi poate fi fatală în cazul copiilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 101. De ce are Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu noroc la femei

Andreea Damian

De-Phazz

realitatea

Cum ne influențează prietenii virtuali alegerile alimentare

Andreea Damian

Interviu Liviu Teodorescu: “Am castigat mai mult decat victoria in sine”

realitatea

Marvel se pregătește să facă celebru primul supererou transgender

realitatea

Robert de Niro, despăgubiri de 6 milioane de dolari

Andreea Damian

Scrie un comentariu