Home > Lifestyle > Noi anticorpi care blocheaza HIV-ul

Noi anticorpi care blocheaza HIV-ul

Saptamana aceasta, cercetatorii de la Vaccine Research Center al National Institute of Allergy and Infectious Diseases au anuntat descoperirea a doi anticorpi care apar in mod natural si care ar putea bloca virusul HIV. In urma experimentelor de laborator, s-a observat ca anticorpii nou descoperiti au reusit sa blocheze mai mult de 90% dintre virusii care atacau celulele.

 

Dr. Anthony Fauci, director al NIAID, spune ca cei doi anticorpi, impreuna cu alti doi descoperiti in toamna trecuta, ar putea deveni baza unui vaccin impotriva SIDA. Asta pentru ca anticorpii noi pot sa blocheze o proteina de pe suprafata virusului, proteina care faciliteaza accesul virusului in celule. Asta in conditiile in care HIV este un virus care se transforma foarte repede si des, alternand proteinele de pe suprafata.   

 

Noii anticorpi au fost identificati pornind de la un pacient afro american care ii produce in mod natural, si diferenta, fata de cei descoperiti anterior, este de aproximativ 40 de procente in termeni de eficacitate.  

 

Articole asemanatoare
Importanta sterilizarii instrumentalului stomatologic
Pedichiura cu peşti vă poate îmbolnăvi grav
Gayfest, 17-22 mai, București
TOP 10 cele mai tari boli ale tuturor timpurilor

Loading...

Comenteaza acest articol

Noi anticorpi care blocheaza HIV-ul

by realitatea   1 min
0