Tabu
lifestyle

Noile rețele de sprijin gay

Discuțiile din ce în ce mai aprinse despre căsătoriile gay i-au convins pe analiștii CBS să investigheze vara aceasta părerile cetățenilor americani despre necesitatea legalizării căsătoriilor și parteneriatelor gay, folosind eșantioane de populație din toate statele americane, atingând criterii diverse de vârstă, educație, convingeri religioase și legalitate/ilegalitate a relațiilor gay în statele respective. Rezultatele au fost surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât sondajul a fost efectuat într-un climat media în care numeroase state au amânat luarea unei decizii sau au negat dreptul persoanelor gay de a se căsători sau a înregistra parteneriate: numai 28% din cei intervievați s-au arătat împotriva oricărei forme de recunoaștere a cuplurilor gay, 25% au optat pentru parteneriate, iar 42% din americani au fost de acord cu ipoteza căsătoriilor gay.

Momentul sondajului de opinie realizat de CBS nu este un caz izolat în care drepturile gay au ieșit din propriul laborator, depășind limita publicațiilor și canalelor de comunicare gay și devenind o discuție mainstream și la nivel național. Căsătoriile gay acoperă suficient spațiu mediatic pentru a concura cu conflictele din Iran sau moartea artistului Michael Jackson și depășesc granițele comunitare. Proiecte extracomunitare, precum Faces of US sau This is Oz se răspândesc viral, iar noul marketing comunitar gay este în mare parte susținut de alte segmente ale populației, ceea ce dovedește maturitatea democrațiilor care își pun problema egalizării de drepturi.

Una din cele mai recente dezvoltări ale acestui nou marketing comunitar este un proiect care a fost inițiat de persoane heterosexuale, foști soți și soții heterosexuali care au fost căsătoriți cu persoane gay. Aceștia au creat organizația Straight Spouse Network, iar mesajul lor este simplu: ‘noi suntem victimele nerecunoscute ale homofobiei’. Dacă procesul de auto-acceptare și condițiile unui trai demn ca persoane gay ar fi fost posibile, aceștia nu ar mai fi încercat căsătorii heterosexuale și nu ar mai fi condus la divorțuri, partaje și artificii de drept tutelar. Nu este un moment inedit istoric cel în care persoanele heterosexuale încep să conștientizeze și să comunice un mesaj de toleranță și să tragă un semnal de alarmă pentru felul în care homofobia în loc să apere, uzurpă instituția căsătoriei heterosexuale. Amploarea fenomenului este totuși una nemaiîntâlnită.

Aceeași luare de atitudine pozitivă se remarcă și în cazul copiilor care provin din familii în care unul sau ambii părinți sunt gay, aceștia făcându-și curaj să vorbească despre importanța căsătoriilor gay. Unul din recentele cazuri foarte mediatizate a fost al unei tinere de 16 ani, Chelsea Montgomery-Duban, care a ținut un discurs la nunta părinților ei, Dennis și Kevin. ‘Părinții mei sunt un exemplu perfect, depun eforturi pentru relația lor, dar se iubesc foarte mult. Nu cred că există cineva care să se opună căsătoriei lor, deoarece nu există în întregul univers două persoane care să fie mai potrivite una pentru alta și să se iubească mai mult și să fie mai fericiți decât ei. Ei sunt tații mei, modelele mele în viață, și sper ca într-o bună zi să am parte de o zecime din fericirea lor în momentul în care găsesc o persoană cu care să-mi petrec restul vieții’, a transmis Chelsea invitaților.

ARTICOLE SIMILARE

Renee Zellweger se îngrașă din nou pentru Jurnalul lui Bridget Jones

realitatea

Paris Hilton apare într-un nou reality show

realitatea

Se deschide GALATECA, galerie de C’ARTE și COOLTURA

FEMEIA care are şi 100 de ORGASME pe ZI!

Kelly Osbourne a fost arestată pentru agresiune

realitatea

Ghici cine se pregătește de o baie

realitatea

Scrie un comentariu