Tabu
Image default
HEALTH Slider

Nouă poziții de yoga care calmează durerile de spate

O postură bună poate preveni durerile de cap, îmbunătăți circulația și digestia și chiar crește capacitatea plămânilor. Așezarea incorectă, spatele îndoit și privitul în telefon sunt lucrurile care îți pot strica poziția.

Durerile de spate ne pot afecta în mod negativ stilul de viaţă şi sănătatea. Pe de o parte, nu mai putem face activităţile pe care altă dată le executam cu uşurinţă, iar pe de altă parte putem cădea în capcana medicamentelor cu rol anelgezic, care calmează durerea pe moment, dar care au multe alte efecte secundare, cum ar fi probleme cu stomacul.

Din fericire, există câteva poziții de yoga care te pot ajuta să îți faci spatele mai puternic.

Dandasana (Staff pose)

Stai pe podea cu spatele drept și picioarele întinse în fața ta. Așază brațele lângă șolduri și trage umerii înapoi. Încearcă să așezi toată palma pe podea și poate chiar să te împingi în ea. Această poziție poate părea foarte ușoară, dar cu cât rămâi mai mult așa, cu atât devine mai grea. Dacă poți sta în această poziție timp de 7 minute, vei avea un spate foarte puternic.

Bhujangasana (Low cobra)

Așază-te pe burtă, pune mâinile pe lângă coaste și trageți coatele. Ridică pieptul de pe podea, dar încearcă să pui cât mai puțină greutate în mâini. În schimb, ține activi mușchii spatelui. Poți lucra cu respirația, urcând pe inspirație și coborând pe expirație.

Dhanurasana (Bow pose)

Culcă-te pe burtă. Trage înapoi picioarele și apucă gleznele cu mâinile. Ridică pieptul și picioarele de pe podea. Încearcă să îți ții picioarele paralele între ele și în linie cu șoldurile.

Poziția plank întoarsă

Începe din poziția șezând. Pune încheieturile sub umeri și așază-ți picioarele astfel încât, atunci când ridici șoldurile, genunchii să fie chiar deasupra gleznelor. Ridică șoldurile, creând un unghi de 90° în picioare și brațe.

Podul

Așază-te pe spate cu tălpile picioarelor pe podea și cu genunchii îndreptați în sus. Întinde mâinile alături de corp. Degetele ar trebui să îți atingă călcâiele, dar poți, de asemenea, să îți așezi picioarele puțin mai aproape sau mai departe.

Salabhasana (Locust Pose)

Așază-te pe burtă. Pune mâinile pe lângă corp, apoi cu mâinile întinse în față. Ridică pieptul, brațele și picioarele în sus. Încearcă să le ridici cât mai sus posibil.

Sphinx pose

Așază-te pe burtă, după care pune coatele chiar sub umeri. Mâinile ar trebui să se sprijine pe sol, paralele între ele.

Spinal balance

Așaza-te pe podea și întinde brațul drept înainte și piciorul stâng înapoi, menținându-le paralele cu podeaua. Asigură-te că și coloana vertebrală rămâne într-o poziție dreaptă și nu se arcuiește.

Utkatasana (Chair pose)

ARTICOLE SIMILARE

România investește în bugetele serviciilor, Japonia pune pe primul loc știința

Dora Constantinovici

Gândirea pozitivă – când devine toxică și ce soluții avem

Andreea Damian

Puterea în creștere a influencerilor virtuali amenință influencerii în carne și oase

realitatea

Gulerul Peter Pan, de la Colette la influenceri

Andreea Damian

Noua colecție Moschino: Spectacol cu marionete la Milano

Andreea Damian

Nicki Minaj le cere rapperilor să cânte mai puțin despre politică

Andreea Damian

Scrie un comentariu