Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Noul comportament amoros care prevestește o despărțire

Care este acest nou comportament amoros care anunță o despărțire? Noile tehnologii, internetul și rețelele de socializare au înmulțit gama de posibilități pentru indivizi în căutarea iubirii: mai mulți pretendenți, teritorii mai accesibile, dar și mai multe comportamente amoroase.

Și nu vorbim doar despre comportamente de dragoste glorioase. Progresul tehnologic nu induce neapărat progresul emoțional. Odată cu apariția noilor tehnologii, au apărut astfel noi practici dăunătoare pentru oricine le experimentează. Ghosting este paperclipping!

Ce este paperclipping-ul?

Paperclipping-ul este un comportament de dragoste care seamănă mult cu ghosting: în ambele cazuri, absența digitală (mai multe mesaje, mai multe apeluri telefonice) este însoțită de absență fizică. Contactul este întrerupt atât virtual, cât și fizic. Peste noapte, cel care vă era partener de dragoste până atunci dispare și nu mai dă niciun semn de viață. Fără să ofere explicații. Aici, în cazul paperclipping, actul este de două ori dureros: pentru că apare neînțelegerea. De foarte multe ori, victima unui ghosting sau a paperclipping nici nu își dă seama că acest fenomen urmează să vină: prin urmare, nu a avut timp în prealabil să se pregătească psihologic pentru acest „abandon”.

Paperclipping este o tendință de dating, inspirată de lucrările ilustratoarei Samantha Rothenberg, cunoscută sub numele de Violet Clair pe Instagram. Samantha ne amintește de Asistentul Office de la Microsoft, Clippy cel enervant care apărea mereu când nu-ți doreai, oferind sfaturi agresive despre cum să folosești Word. A apărut paperclipperul, tipul cu care te-ai „întâlnit” pe internet de câteva ori, apoi a dispărut, iar câteva luni mai târziu apare și îți trimite un mesaj din senin, un „hei, ce faci?” sau „ce faci sâmbăta asta?”. Mesajele neașteptate nu sunt niciodată răutăcioase sau nepoliticoase. Sunt concepute doar pentru momeală. Ai grijă să nu pici în plasă!

Ghosting vs. paperclipping

În cele două comportamente menționate, procedurile sunt mai mult sau mai puțin similare, cu un singur detaliu: în cazul ghosting, individul dispare și nu se mai întoarce; în timp ce în paperclipping, el apare din când în când, pentru a nu-l uita. Caracteristica primară a acestui comportament? Cel care lipsește din când în când nu prea este interesat de tine. El vrea doar să te țină sub observație, în catalogul său de cuceriri. Ce iubește mai mult decât orice? Că ești totuși interesată chiar dacă el nu-ți întoarce favoarea. Se simte foarte bine din punct de vedere al ego-ului.

ARTICOLE SIMILARE

Bacteria care se hrăneşte doar cu dioxid de carbon ar putea ajuta la combaterea schimbărilor climatice

Andreea Damian

Încă un motiv să lași câinele să doarmă cu tine în pat, și nu pisica sau iubitul

Andreea Damian

Adela Popescu, detalii picante de la naștere: „Eram în agonie…”

Andreea Damian

TREND ALERT: Lămâia este noua vedetă fashion a verii, florile sunt out

realitatea

Alina Vidican se mărită cu un milionar american

Andreea Damian

Ce nume bizare le-au pus vedetele copiilor. Cel ales de Alicia Silverstone te face să râzi

Andreea Damian

Scrie un comentariu