Tabu
CULTURESlider

Noul film cu Winnie de Pluş a fost interzis în China. Motivul este surprinzător

Noul film Winnie de Pluş – „Christopher Robin” –  a fost interzis în China, scrie BBC. Desși măsura nu a fost explicată oficial de către autorităţile chineze, presa speculează că aceasta a fost luată pentru a proteja imaginea preşedintelui ţării, Xi Jinping.

Xi Jinping a devenit pe rețelele de socializare, încă de anul trecut, ţinta unor meme-uri în care era comparat cu simpaticul urs de pluş. Astfel de imagini au fost, treptat, scoase şi din mediul online. Primele comparaţii între preşedintele Chinei şi Winnie de Pluş au apărut în 2013, când o fotografie a liderului de la Beijing alături de Barack Obama, pe atunci preşedinte al SUA, a fost publicată pe reţelele de socializare alături de o imagine cu Pooh mergând alături de Tigru.

Apoi, în 2014, o imagine cu Xi şi premierul japonez Shinzo Abe strângându-şi mâinile a fost publicată online alături de una în care apare Winnie alături de măgăruşul Eeyore.

Pe de altă parte, interzicerea filmului ar putea avea legătură cu atingerea limitei filmelor străine admise în cinematografele chineze. Este al doilea film Disney pe anul acesta ce nu a primit aprobarea de a rula în China (după A Wrinkle in Time).

Filmul spune povestea băieţelului din povestea lui Winnie de pluș. Christopher Robin (interpretat de Ewan McGregor) a crescut şi a devenit un adult copleşit de griji, rupt de lumea plină de imaginaţie, reconfortantă, a copilăriei. Pooh apare pe neaşteptate în viaţa sa şi îl ajută, încă o dată, să vadă lumea cu alţi ochi şi să găsească rezolvarea problemelor. Hayley Atwell apare în rolul soţiei. În cinematografele din România, filmul a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute.

ARTICOLE SIMILARE

Cum planifici perfect o nunta

realitatea

Una e mama, cealaltă e fiica. Cu greu vei ghici care e mama!

Andreea Damian

La 55 de ani, Nicolas Cage s-a însurat a patra oară. Mireasa seamănă leit cu ultima lui soție

Andreea Damian

Filmul THE BIG SHORT va fi lansat pe suport BD si DVD

realitatea

Cele mai futuriste biblioteci din lume

Ciocîrlan

Zodii compatibile. Iată cu ce semn zodiacal poți forma un cuplu în 2022

Andreea Damian

Scrie un comentariu