Home > Agenda > Cultura > Noutatile anului 2015 pentru cititori

Noutatile anului 2015 pentru cititori

Editura Litera a incheiat anul 2014 cu peste 520 de titluri publicate, intr-un tiraj total de 5,18 milioane de exemplare. Cele mai bine vandute titluri au fost ale autoarei Alice Munro: Ura, prietenie, dragoste, casatorie, Fugara si Draga viata, vandute in 25 000 de exemplare, Seria Crossfire, care cuprinde volumele Atractia, Revelatia, Implinirea, de Sylvia Day, cu 15 000 de exemplare vandute, si Razbunarea Geografiei, de Richard Kaplan, cu 8000 de exemplare.

Pe langa un an bogat in aparitii editoriale, 2014 a fost si un an aniversar, Litera sarbatorind 25 de ani de existenta. De la infiintare si pana acum, personalul Editurii Litera a sporit de la 3 angajati la 154, se afla in top trei edituri din Romania si a publicat peste 4 300 de titluri, cu un tiraj total de circa 48 de milioane de exemplare, suficiente cat sa umple o data si jumatate cea mai mare biblioteca din lume, Biblioteca Congresului SUA.

Printre titlurile noi ale anului 2015 se vor numara: Sticletele de Donna Tart, carte castigatoare a Premiului Pulitzer 2014, Drumul ingust catre Nordul indepartat de Richard Flanagan, carte castigatoare a Premiului Man Booker 2014, un nou titlu de Richard Kaplan, autorul bestsellerului Razbunarea Geografiei, Capitalul in secolul al XXI-lea de Thomas Piketty, cea mai citata carte de economie in 2014, si una dintre cele mai bune carți ale anului, in opinia lui Bill Gates, Supravegherea globala. Cazul Snowden, serviciile secrete americane si consecintele de Glenn Greenwald, capodopera literaturii norvegiene si revelatia anului 2014 a literaturii europene – Lupta mea, roman autobiografic in 6 volume de Karl Ove Knausgård.

De asemenea, Litera va lansa o noua colectie, CEO must read, cu autori foarte importanti: Patrick Lencioni, Warren Buffett, Sheryl Sandber sau Gary Keller.

Articole asemanatoare
Bella și Gigi Hadid au transformat cărțile în noul accesoriu fierbinte al anului 2019
Licitație
Cazul fetei scoasă la licitație pe Facebook pentru căsătorie a revoltat organizațiile internaționale
Jane Fonda
Jane Fonda deține secretul unei vieți sexuale perfecte
Cărțile autorilor clasici (dar neutri) au ajuns decor de 5 stele

Comenteaza acest articol

Noutatile anului 2015 pentru cititori

by   1 min
0