Tabu
Image default
Psihologie

De ce ne plac serialele polițiste?

Serialele polițiste au devenit un adevărat fenomen, iar pe platformele de streaming acestea sunt printre cele mai vizionate.

În ultimii ani genul polițist axat pe crime reale a prins la publicul de toate vârstele. De la podcasturi la documentare care analizează cazuri din trecut în detaliu, la romane despre ucigași notorii și seriale ce urmăresc anchete criminale, toate acestea aduc la viață povești din spatele unor titluri de presă și a unor numere de dosare.

Motivele pentru care ne plac serialele polițiste și cele despre crime ar putea fi legate de potențialul nostru subconștient și înclinația către malefic. În acest sens, Dr. Meg Aroll argumentează că „oamenii doresc să înțeleagă partea mai întunecată a sinelui. Serialele și documentarele polițiste îi ajută să exploreze acest aspect într-o manieră sigură, de la o distanță sigură”.

Astfel de seriale ne pun la încercare și abilitățile de detectiv. Deși unele povești nasc mai multe întrebări decât răspunsuri, suspansul creat poate fi un exercițiu interesant pentru imaginație. De aceeași părere este si Dr Aroll „unele din cele mai bune povești lasă loc imaginației”, elementele lipsă din caz fiind cele care îi țin lipiți de ecrane pe privitori.

 

ARTICOLE SIMILARE

Contraceptivele afectează capacitatea femeii de „a citi oamenii”

Andreea Damian

Mâncatul de unul singur – semn că suferi de singurătate sau un trend?

Andreea Damian

Cât durează efectiv să renunți la un obicei, conform științei. Mitul celor 21 de zile a fost desființat

Andreea Damian

Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

Andreea Damian

Metoda time-out în disciplinarea copilului nu face rău, susțin cercetătorii

Andreea Damian

Hailey Baldwin s-a dezlănţuit la adresa haterilor de pe Instagram

Andreea Damian

Scrie un comentariu