Tabu
HEALTH

Nu mai arunca aceste resturi de pe banană! Ascund o mulțime de beneficii

Toata lumea iubește bananele. Sunt dulci, pline de nutrienți și ușor de luat la pachet pentru o gustare sănătoasă. O singură banană pe zi îți aduce 400 mg de potasiu, adică 11% din necesarul zilnic. Potasiul este esențial pentru buna funcționare a mușchilor, a inimii și a sistemului nervos.

Și tot datorită conținutului ridicat de potasiu, bananele au un efect benefic asupra rinichilor și oaselor. Cantitatea de potasiu din dieta zilnica te ajută să previi apariția pietrelor la rinichi și reduce pierderea calciului din organism.

Bananele sunt și cea mai bună sursă naturală pentru vitamina B6, cea responsabilă cu producerea hemoglobinei și cu menținerea sistemului imunitar în stare perfectă de funcționare.

Iar cea mai mare greșeală pe care aproape toți o facem este să aruncăm acele firișoare de pe pulpa fructului aproape copt. Nu-i de mirare, par inutile și sunt amare, dar ceea ce noi nu știm este faptul că ascund o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Aceste șiruri ciudate se numesc floemi și reprezintă țesutul fasciculului fibrovascular al vaselor liberiene din plantă prin care se conduce hrana produsă în frunze, la tulpină, rădăcină și organele reproducătoare. Floemii sunt plini de potasiu, fibre, vitamina A și vitamina B6.

Legăturile de floem pot chiar să vă spună când fructul este suficient de copt pentru a fi consumat. Dacă toate substanțele nutritive nu au fost distribuite uniform în fruct, atunci legăturile de floem rămân pe pulpă, ceea ce înseamnă că banana încă nu este coaptă.

Șiragurile de floem nu sunt singura parte a unei banane pe care nu ar trebui să o aruncați. De asemenea, puteți consuma și coaja. Nu numai că este comestibilă, dar conține cantități mari de vitamina B6 și B12, precum și magneziu, potasiu, fibre și proteine.

 

ARTICOLE SIMILARE

Greșeala pe care o fac toți oamenii! De ce nu ar trebui să mai pui miere în ceai

Andreea Damian

Rețete de Paște. De ce să pui bere la friptura de miel. Și marii bucătari fac asta

Andreea Damian

Câte căni de cafea este sănătos să bem în fiecare zi

Andreea Damian

Carmen Brumă: 3 greșeli pe care le faci în Postul Paștelui și care duc la îngrășare

Andreea Damian

De ce tresărim în somn, imediat după ce adormim

Andreea Damian

Cazurile de anorexie la copiii de opt ani s-au dublat în ultimul deceniu

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu