Tabu
Image default
HEALTH

Nu mai arunca niciodată coaja de pepene! Beneficii uimitoare pentru sănătate

Vara, ne place pentru gustul dulce, nutrienții și cantitatea uriașă de apă pe care o conține. Dar și coaja de pepene este plină de multiple beneficii. N-o mai arunca!

Dacă pulpa sa zemoasă încântă gurmanzii tineri și bătrâni din iunie până în septembrie, coaja, între timp, ajunge la coșul de gunoi. Cu toate acestea, oricât de surprinzător ar părea, stratul verde care acoperă pepenele este într-adevăr comestibil. Și mai mult, este o adevărată mină de beneficii pentru sănătate.

Întârzie îmbătrânirea pielii

Coaja de pepene verde este bogată în mod natural în vitaminele A, C și licopen. Dintre toți carotenoizii, licopenul are cea mai puternică acțiune antioxidantă. Luptă împotriva îmbătrânirii pielii, hidratează țesutul dermic și protejează pielea de razele solare. Pentru a beneficia de licopen, ai două variante: aplică o coajă direct pe piele sau consum-o. A doua variantă este mult mai eficientă!

Pepenele verde ajută la combaterea hipertensiunii arteriale

L-citrulina, găsită din abundență în coaja de pepene verde, este un aminoacid neesențial care joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară și metabolică. Potrivit unui studiu din 2018 publicat în revista National Library of Medicine, are puterea de a reduce tensiunea arterială în repaus și indusă de stres.

Previne pierderea musculară

Acest aminoacid neesențial ar păstra, de asemenea, sănătatea mușchilor noștri. Consumată în mod regulat la vârstnici, L-citrulina ar promova întreținerea mușchilor și ar ajuta la limitarea apariției sarcopeniei.

Pepenele verde ajută la reglarea somnului

Coaja de pepene verde este, de asemenea, plină de carbon polizaharide. Potrivit unui studiu realizat în 2011, acești carbohidrați complecși au avantajul de a juca un rol în anxietate, stres, depresie și somn. Cu atât mai mult motiv să îl consumi seara… Cu condiția să mergi la toaletă înainte de culcare pentru a evita trezirile nocturne!

Ea aduce energie

Asemenea pulpei sale, coaja pepenului verde este bogată în vitaminele A, C, B6, precum și în magneziu, potasiu și zinc.

ARTICOLE SIMILARE

7 semne timpurii de cancer pe care 90% dintre oameni le ignoră

Andreea Damian

Trei metode prin care poti sa-ti imbunatatesti rapid starea de bine

realitatea

Avertismentul OMS: lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

Andreea Damian

Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”

Andreea Damian

10 exercitii uimitoare pentru picioare tonifiate si fese mai ferme

realitatea

La ce riscuri te supui dacă te trezești des în timpul nopții

Andreea Damian

Scrie un comentariu