Home > beauty > Nu te-ai fi gândit dar iată, permanentul s-a întors în moda coafurilor anului 2019

Nu te-ai fi gândit dar iată, permanentul s-a întors în moda coafurilor anului 2019

Tendința responsabilă pentru unele dintre cele mai “memorabile” coafuri ale anilor 80 se întoarce. Dar nu te panica,  aspectul modern este mai puțin despre stilul oiță și mai mult despre onduleuri lejere.

Bucle, bucle, bucle: Julia Roberts în Pretty Woman, 1990; Deidre Barlow din Coronation Street, 1993; și Mica Argañaraz, noul model al magazinului Zara. Se știe că toată lumea dorește să aibă părul exact opusul celui pe care îl are. Cele care au bucle vor să le îndrepte iar cele care au părul drept încearcă toate formele de bucle din lume, ajutându-se de bigudiuri, ondulatoare, fixative și da, uneori de permanent.

Mica Argañaraz, imaginea ZARA 2019

Iar acum, tendința responsabilă pentru unii dintre cei mai memorabili din anii ’80 se întoarce – spre spaima multora. Dar n-ar trebui, permanentul nu mai e nici ele ce era, a actualizat. Multă vreme toată lumea a asociat stilul acesta cu părul Barbrei Streisand; Permanentul modern are un aspect mult mai blând.

Este cu siguranță ceva mai mult decât buclele gen plajă dar nu merge spre zona tirbușon, și a reușit să cucerească deja moda. Pe podium, Gucci și Celine au folosit deja mai multe modele cu părul făcut permanent pentru prezentările de primăvară/vară ale anului 2019, în timp ce actualul model care reprezintă imaginea Zara – este Mica Argañaraz. Emma Stone a dat startul tendintei pentru celebrități, încă de anul trecut, când a postat imagini cu un permanent lejer pe Instagram, urmată apoi rapid de Jaime King si Olivia Munn. Săptămâna trecută, Charlotte Gainsbourg, Priyanka Chopra și modelul Taylor Hill au purtat un semi-permanent pe covorul roșu din Cannes. De asemenea, bărbații s-au orientat spre aspectul lui Jon Snow din Game of Thrones cu un apetit reînnoit pentru bucle.

Emma Stone cu un semipermanent lejer

Tehnica permanentului datează din 1872, deși nu a fost recunoscută oficial până în 1938, când Arnold F Willatt a dezvoltat “permanentul rece”, care evită căldura, și folosește tioglicolat de amoniu – un compus chimic menționat și de personajul Elle Woods din filmul Legally Blonde în timpul unui proces, tioglicolatul de amoniu rupe structurile proteice ale părului și crează bucle. Tehnicile moderne prin care se crează permanentul variază, totuși multe dintre procesele chimice se folosesc de tioglicolatul de sodiu.

Atitudinile sociale față de bucle se schimbă, de asemenea. Din punct de vedere istoric, părul creț, sălbatic sau chiar ondulat a fost asociat cu neprofesionalismul – o credință care adesea vine cu conotații rasiste.

Articole asemanatoare
Upcycling fashion sau cum să reciclăm moda
Barack Obama a făcut un top al filmelor și serialelor lui preferate în 2019
modă
Tulburare de sezon: de ce ianuarie este noul septembrie în modă
Scriitoarea israeliană Zeruya Shalev – premiul Jan Michalski pentru Literatură 2019

Comenteaza acest articol

Nu te-ai fi gândit dar iată, permanentul s-a întors în moda coafurilor anului 2019

by realitatea   1 min
0