Tabu
Image default
lifestyle

Nu vezi câți ani ai?

Nu se poate să nu fi auzit măcar o dată în viață replica asta. Cum eu o aud destul de des, am început să reacționez vehement la ea. Pentru mine, decizia de a face un copil ca să-ți fie mai bine la bătrânețe e o formă de egoism, apărată de tradiție. Cred că dacă n-ai alt argument pentru a face un copil, o dorință care să implice multe sentimente altruiste, mai bine să nu-l faci.

Cum cred că dacă îți place să trăiești în afara unei familii tradiționale (cea cu trecere pe la starea civilă), poți să o faci liniștită fără să-ți pese de ce (mai) spune lumea. Ioana Ulmeanu amintește în dosarul „Noul cod al familiei“ despre familia urbană, înlocuitoarea modernă a rudelor tradiționale aflate cel mai adesea la sute de kilometri distanță. Trăim în familii care nu înseamnă neaparat „soț, soție, casă, masă, copil și mașină“, ci prietena care ți-e confidentă care e o variantă mai tânără a mamei tale, prietenul care ți-e ca un frate, și tot așa.

Dosarul acestei luni vorbește despre familiile care ies din tiparele clasice, tot așa cum reportajul scoate la iveală un tabu al învățământului românesc: copiii dislexici. Când am intervievat-o, Andreea Berecleanu, vedeta pictorialului principal, n-a ezitat să vorbească despre copilărie, despre căsătoria cu Andrei și să coboare de pe soclu, cu sinceritate, imaginea lor perfectă „da, ne mai certăm și noi”.

Iar Stella Stevens, una dintre cele mai frumoase actrițe ale anilor 60, parteneră a lui Elvis Presley și a lui Dean Martin, recunoaște că prețul carierei a fost relația cu fiul ei cu care astăzi nu-și mai vorbește. Sunt două dintre întâlnirile acestei luni care dezvăluie o altă față a vedetelor, reală despre care nu citești în fiecare zi. Iunie e o lună în care, din raționamente de marketing, lumea pare că se concentrează mai mult asupra copiilor.

Eu cred că doar pare pentru că odată ce ai un copil, întreaga ta lume se concentrează asupra lui. Unii aleg familia clasică și se bucură de minunățiile care sunt copiii, alții – asemeni mie – se bucură de viața fără constrângeri de niciun fel. Nici unii, nici alții nu au garantat că va fi cineva să le ducă un pahar de apă la bătrânețe. Åži nici nu cred că ar trebui să se gândească la asta.

ARTICOLE SIMILARE

Mary-Kate Olsen o copiază pe Madonna

realitatea

Paris Hilton, mai fericită ca oricând

realitatea

Gwyneth Paltrow renunță la film de dragul familiei

realitatea

ZGUDUITOR: Scrisoarea deschisa a sotiei lui CORNEL PATRICHI dupa ce artistul a fost concediat de la “Dansez pentru tine”

Susan Boyle a fost internată pe fondul oboselii

realitatea

Ce spun vedetele despre Oprah Winfrey

realitatea

Scrie un comentariu