Tabu
Image default
lifestyle

Nudismul și natura

Numerosi termeni (precum nuditate sexuala) au aparut ca din senin in ultimii ani. Dar cum a aparut nudismul?

In Germania anilor 1902 se infinta primul club de nudisti, cunoscut sub numele de "Freilichtpark". Regimul nazist a interzis orice promovare a acestei culturi, drept pentru care intalnirile membrilor erau de multe ori secrete si in scurt timp Hitler a oprit aceste manifestatii.

In Europa este cunoscut sub numele de naturism, in timp ce americanii prefera titulatura de nudism. Yoginii cred despre nudism ca "A fi nud înseamnă totodată a fi dezbrăcat de toate concepțiile eronate și de toate prejudecățile. Doar adevărul pur poate fi lipsit total de învelișuri; deci, pentru a atinge veritabila nuditate, trebuie să ne eliberăm de tot ceea ce este urât, opac, tern, meschin, grosier, închistat, impermeabil pentru razele luminii Divine…"

Naturistii cred ca nu este nimic degradant in a-ti arata corpul, ne-am nascut "in nuditate" si prin acest mod exista o legatura mai stransa cu natura si mediul ce ne inconjoara. Nudistul doreste sa traiasca cu respect fata de propriul corp, avand grija de sanatatea lui si valorificand contactul cu elementele naturii. Expunerea corpului aduce beneficii fizice si psihice in viziunea lor, in centrele de nudisti sunt chiar familii care considera ca doar in acest mod viata lor devine mai buna, mai curata sufleteste si ajuta la o mai buna acceptare a propriei persoane si a celor din jurul lor.

Printre regiunile democrate ale globului, exista mai mult de 30 de tari care sunt afiliate asociatiei – International Naturist Federation (INF/FNI). Naturismul castiga din ce in ce mai multi adepti. Romania inca nu este membra unui astfel de club datorita lipsei legislatiei in acest sens, dar cu toate astea, fiecare plaja are o "plaja a nudistilor" unde cei indrazneti si nonconformisti pot face nudism fara priviri rautacioase prin jurul lor. Costinești, Vama Veche, 2 Mai, Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia… sunt unele dintre cele mai cunoscute plaje ale litoralului romanesc unde naturistii au un "loc al lor".

ARTICOLE SIMILARE

Madonna cea cu brațele vânoase

realitatea

LAURA COSOI – iubit nou! FOTO! L-a uitat de tot pe SMILEY!

realitatea

DAN BITTMAN in spital la Viena?

Andreea Mantea

realitatea

Michael Jackson și Omer Bhatti, album de familie – FOTO

realitatea

Bruce Willis este tata, iar, la 57 de ani! A patra FATA!

Scrie un comentariu