Home > beauty > Numărul de ore dormite îţi indică cât de rapid vei îmbătrâni

Numărul de ore dormite îţi indică cât de rapid vei îmbătrâni

Somn de frumuseţe – nu degeaba se numeşte aşa, pentru că reprezintă perioada necesară organismului să-și încarce bateriile, pielea ia o pauză de la machiaj, se poate „detoxifia” și dimineața arată mult mai bine. Știm că 5-8 ore de somn, noaptea, sunt necesare, însă acum există și argumentul științific. O echipă de cercetători de la Universitatea Hospitals Case Medical Center din Cleveland Ohio a demonstrat că nerespectarea unui program normal de somn poate cauza îmbătrânirea prematură a pielii.

Lipsa somnului poate accelera semnele de îmbătrânire a pielii.”, au concluzionat dermatologii.

După o noapte albă nu ai cum să nu observi că tenul tău este aparent obosit, deshidratat, tern, apar liniile fine și neregulile de ton și textură. Nu e doar în imaginația ta și nici nu ți s-a alterat vederea de la oboseală. Sunt acolo și, dacă înainte știam că e de vină insomnia ”spontană” sau ”provocată”, acum avem și dovezile că acele semne de a doua zi nu sunt ca o pilulă care anulează un efect, ci îl provoacă. Acele semne devin din ce în ce mai pregnante și parcă uită să mai și dispară, iar oglinda arată mult prea devreme un chip pe care îl recunoști cu greu.

Pentru studiu au fost analizate două grupuri de femei, cele care își fac în mod obișnuit somnul de frumusețe și cele care nu prea respectă orele de somn. Fiecare femeie a fost evaluată în timpul unei săptămâni, iar rezultatele au confirmat ceea ce specialiștii sugerează de foarte mulți ani. Cercetările au demonstrat că cele care nu dormeau suficient au de două ori mai multe șanse să obțină acele semne ale îmbătrânirii premature decât cele care își fac somnul de frumusețe.

Studiul nostru este primul care demonstrează în mod concludent că un somn inadecvat este corelat cu slăbirea sănătății pielii și accelerarea îmbătrânirii ei. Femeile private de somn prezintă semne de îmbătrânire prematură a pielii și o reducere semnificativă a capacității pielii de a se reface după expunerea la soare”, a declarat pentru Telegraph, Dr. Barton, director al Centrului de Studii Dermatologice la UH Case Medical Center.

Cu alte cuvinte, tot organismul își slăbește capacitatea de funcționare, iar pielea și reflectă acest lucru. Gândește-te că nimic nu se compară cu un somn odihnitor, iar lucrurile care îți ocupă timpul și noaptea pot fi făcute mai bine ziua, când funcționezi la capacitate maximă.

Foto: Shutterstock

Articole asemanatoare
menopauza
Ce schimbări produce menopauza asupra pielii tale? (P)
riduri în jurul gurii
Cele 7 obiceiuri din cauza cărora faci riduri în jurul gurii
crema
Crema cu efect imediat care reduce ridurile fine din jurul gurii
Ce trebuie să știi despre scrubul facial

Numărul de ore dormite îţi indică cât de rapid vei îmbătrâni

by   1 min
1