Tabu
Image default
BEAUTY

Numărul de ore dormite îţi indică cât de rapid vei îmbătrâni

Somn de frumuseţe – nu degeaba se numeşte aşa, pentru că reprezintă perioada necesară organismului să-și încarce bateriile, pielea ia o pauză de la machiaj, se poate „detoxifia” și dimineața arată mult mai bine. Știm că 5-8 ore de somn, noaptea, sunt necesare, însă acum există și argumentul științific. O echipă de cercetători de la Universitatea Hospitals Case Medical Center din Cleveland Ohio a demonstrat că nerespectarea unui program normal de somn poate cauza îmbătrânirea prematură a pielii.

Lipsa somnului poate accelera semnele de îmbătrânire a pielii.”, au concluzionat dermatologii.

După o noapte albă nu ai cum să nu observi că tenul tău este aparent obosit, deshidratat, tern, apar liniile fine și neregulile de ton și textură. Nu e doar în imaginația ta și nici nu ți s-a alterat vederea de la oboseală. Sunt acolo și, dacă înainte știam că e de vină insomnia ”spontană” sau ”provocată”, acum avem și dovezile că acele semne de a doua zi nu sunt ca o pilulă care anulează un efect, ci îl provoacă. Acele semne devin din ce în ce mai pregnante și parcă uită să mai și dispară, iar oglinda arată mult prea devreme un chip pe care îl recunoști cu greu.

Pentru studiu au fost analizate două grupuri de femei, cele care își fac în mod obișnuit somnul de frumusețe și cele care nu prea respectă orele de somn. Fiecare femeie a fost evaluată în timpul unei săptămâni, iar rezultatele au confirmat ceea ce specialiștii sugerează de foarte mulți ani. Cercetările au demonstrat că cele care nu dormeau suficient au de două ori mai multe șanse să obțină acele semne ale îmbătrânirii premature decât cele care își fac somnul de frumusețe.

Studiul nostru este primul care demonstrează în mod concludent că un somn inadecvat este corelat cu slăbirea sănătății pielii și accelerarea îmbătrânirii ei. Femeile private de somn prezintă semne de îmbătrânire prematură a pielii și o reducere semnificativă a capacității pielii de a se reface după expunerea la soare”, a declarat pentru Telegraph, Dr. Barton, director al Centrului de Studii Dermatologice la UH Case Medical Center.

Cu alte cuvinte, tot organismul își slăbește capacitatea de funcționare, iar pielea și reflectă acest lucru. Gândește-te că nimic nu se compară cu un somn odihnitor, iar lucrurile care îți ocupă timpul și noaptea pot fi făcute mai bine ziua, când funcționezi la capacitate maximă.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Karolina Kurkova îți dezvăluie secretele ei de frumusețe

Andreea Damian

De ce este atât de dificilă reciclarea ambalajelor cosmetice?

Andreea Damian

Cum sa iti faci un NO MAKE-UP LOOK

realitatea

De ce nu au femeile orgasm? – Un psiholog dezvaluie

Cea mai ciudata metoda de marire a sanilor. Thailandezele spun ca functioneaza

Simona Patruleasa – Secretul frumusetii de Sarbatori

1 comentariu

Cum sa dormi mai bine – Un truc accesibil | Totul pentru femei - Nate.ro 14 September 2013 at 11:56

[…] inainte de culcare? Am aflat ca somnul de frumusete nu e doar un mit ci chiar un fapt dovedit (“Numarul de ore dormite iti indica cat de rapid vei imbatrani”), lucru stiu chiar si de multi oameni de succes (“Ce fac oamenii de succes la primele ore ale […]

Răspunde

Scrie un comentariu