Tabu
Image default
HEALTH Slider

Numărul mare de ore de muncă, asociat cu o creştere a riscului de accident vascular cerebral

Prea multă muncă poate duce la apariția unui accident vascular cerebral, susțin cercetătorii.

Cercetătorii de la Universitatea Angers și Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetări Medicale au analizat date prelevate de la peste 143.000 de cetăţeni francezi, cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani. Ei au colectat informaţii despre riscul cardiovascular şi accidentul vascular cerebral, obiceiurile nocive ale participanţilor, precum fumatul, şi numărul de ore lucrate. În total, 1.224 de subiecţi au suferit accidente vasculare cerebrale.

Riscul de accident vascular cerebral a crescut cu 29% în cazul persoanelor care au lucrat peste zece ore pe zi timp de cel puţin 50 de zile pe an, conform studiului publicat joi în jurnalul ştiinţific Stroke. De asemenea, în cazul persoanelor care au lucrat multe ore pe zi o perioadă de cel puţin zece ani riscul a crescut până la 45%.

„Asocierea dintre numărul mare de ore lucrate, timp de zece ani, şi accidentul vascular cerebral pare a fi mai pregnantă în cazul persoanelor cu vârste sub 50 de ani”, a declarat Dr. Alexis Descatha, autorul principal al studiului. Concluzia a „fost una neaşteptată”, a mai spus medicul care a subliniat necesitatea continuării studiului pentru a examina această descoperire. „Ca medic, o să îmi sfătuiesc pacienţii să lucreze mai eficient şi intenţionez să urmez şi eu propriul sfat”, a adăugat el.

Acest studiu a analizat numerele, mai degrabă decât motivele, dar alte cercetări au descoperit că oamenii care își conduc propriile afaceri, directorii executivi și managerii par mai puțin afectați de orele lungi – spre deosebire de cei care lucrează în schimburi neregulate și noaptea sau care sunt stresați la locul de muncă.

„Există o mulțime de lucruri simple pe care le puteți face pentru a reduce riscul unui accident vascular cerebral, chiar dacă lucrați mai multe ore”, a declarat Dr. Richard Francis, șeful cercetării la Asociația Stroke, potrivit BBC. Acestea implică o alimentație sănătoasă, sport, renunțarea la fumat și somn suficient, care pot face o mare diferență pentru sănătate.

ARTICOLE SIMILARE

Tot mai multe cupluri includ clauza „cățelul” în contractul prenupțial

Andreea Damian

Relația lesbiană pe care a avut-o Whitney Houston, subiectul unei cărți scrise chiar de fosta ei iubită

Andreea Damian

Invata sa-ti faci rochii acasa si adauga un strop de unicitate imaginii tale

realitatea

Jennifer Lopez și-a regizat singură videoclipul și a ieșit ceva nemaipomenit

Andreea Damian

Ce și-a dorit Majda Aboulumosha de ziua de naștere

Tabu Tabu

Modelul fără lenjerie intimă de la Cannes, amendat și condamnat în țara sa din cauza ținutei

Andreea Damian

2 comentarii

Numărul mare de ore de muncă, asociat cu o creştere a riscului de accident vascular cerebral - Stiri eZZ 21 June 2019 at 14:14

[…] Totul despre numărul mare de ore de muncă, pe TABU.RO […]

Răspunde
Numărul mare de ore de muncă, asociat cu o creştere a riscului de accident vascular cerebral | Jurnalul Regional 28 June 2019 at 7:46

[…] Totul despre numărul mare de ore de muncă, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu