Home > Lifestyle > Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle i-a costat pe cetățeni 40 de milioane de dolari

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle i-a costat pe cetățeni 40 de milioane de dolari

Supușii…adică plătitorii de taxe și impozite din Marea Britanie au asistat (o parte dintre ei live) la nunta regală pe care tot ei au plătit-o cu aproximativ 40 de milioane de dolari pentru securitate.

Cea mai mare parte din cei 45 de milioane cât a costat nunta în total, s-au dus spre protocolul de securitate. În orice caz, nunta lui Harry cu Meghan Markle a costat mult mai puțin decât cea a prințului Charles cu prințesa Diana în 1981 – adică aproximativ 110 milioane de dolari la cursul valutar de azi. Dar, Harry și-a surclasat fratele, pe prințul William, a cărui nuntă a costat cam 34 de milioane de dolari în 2011.

Interesant este că cei mai mulți bani din suma de 45 de milioane de dolari nu s-au dus către organizare, haine, serviciul de catering sau spre decoruri ci către asigurarea securității. 40 de milioane de dolari a costat protocolul de siguranță pentru cei doi miri, invitații lor și siguranța publică, asta deși nunta nu s-a ținut în Londra ci la Castelul Windsor.

Au fost mobilizați lunetiști (pe acoperișuri), polițiști sub acoperire pe străzi, un sistem care dezactiva de la distanță dronele paparazzi sau le distrugea, etc.

Inițial s-a spus că familia regală va plăti pentru nuntă însă partea lor de plată a constat doar în ceea ce privește serviciul de la biserică, muzica, florile, decorațiunile și petrecerea de după cununie. Restul banilor, cei 40 de milioane de dolari pentru asigurarea securității au fost plătiți de către contribuabilii din Marea Britanie.

33. 695 de plătitori de taxe din Marea Britanie au semnat o petiție prin care se cere ca nunta regală să nu fie plătită din banii publici. Petiția a fost inițiată de grupul Republic, o organizație civică care militează pentru desființarea monarhiei. Organizația consider că nunțile regale sunt niște evenimente private care sunt promovate drept evenimente naționale dar pe care le plătesc cetățenii simplii doar pentru ca familia regală să se promoveze. Petiția a fost trimisă Parlamentului Marii Britanii.

Între timp, 32 de mii de fani ai echipei de fotbal Celtic, din Glasgow – Scoția, au cântat în timpul meciului de ieri – You can shove your royal wedding up yer arse – (în traducere) Puteți să vă băgați nunta regală în fund.

Articole asemanatoare
fiul ducilor de sussex
Fiul ducilor de Sussex a împlinit un an. Cum arată Archie la prima sa aniversare
prințul harry
Prințul Harry și Meghan și-au început oficial viața non-regală. Cele 6 privilegii pe care le-au pierdut
Meghan Markle
Ce au scris Meghan Markle şi prinţul Harry în ultimul mesaj oficial
meghan markle
Surpriză de proporţii. Meghan Markle va da viaţă celui de al doilea copil

Comenteaza acest articol

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle i-a costat pe cetățeni 40 de milioane de dolari

by Dora Constantinovici   1 min
0