Tabu
Image default
CULTURE

Nunți, muzici și casete video – amintiri pentru viitor!

Tudor Giurgiu a început săptămâna cu o nuntă. Regizorul și-a întâmpinat cu șampanie invitații sosiți la Intercontinental, secondat de Ileana Cecanu ( Pr HBO) și Toma Peiu (coordonator de producție) care se asigurau că nuntașilor de ocazie li s-au prins tradiționalele flori de dantelă în piept. Nașa mare a fost Carmen Harabagiu, country manager HBO.

Dacă ar fi să votez pentru cea mai reușită conferință de presă, aș opta negreșit pentru conferința care-a avut loc luni seara la Intercontinental: o nuntă simpatică, o relaxată vizionare de documentar, un meniu ales, o coloană sonoră specială – topul hiturilor nunților românești, și un delicios tort al miresei…

Pentru unii invitați, "Nunți, muzici și casete video", a fost o experiență amuzantă, pentru alții, o comedie amară și tristă. Este vorba despre un documentar care lasă să se spună singură povestea unor oameni care făuresc amintiri frumoase: cei care se ocupă cu filmările la nunți. Din pasiune, din întâmplare sau de nevoie.

De la frații Cucui care au filmat a nu știu câta nuntă a cuplului Prigoană-Bahmuțeanu („Niște profesioniști. De aia ne-am și căsătorit din nou, ca să ne filmeze ei nunta”, mărturisea în film Adriana) la Petre Mănici din Petroșani sau Daniel Păuna, patron Etalon D&G Video („adică Dan și Giorgiana, eu și soția”), toți „profesioniștii” nunților au un singur crez în viață: „trebuie să le rămână mirilor o amintire. Ceva frumos. (Gabriela Lupu – Cotidianul.ro)
 
"Am găsit exact oamenii de care aveam nevoie", a spus Tudor Giurgiu.
Într-adevăr, personajele ilustrează perfect ideea filmului. Cu toții îți dau silința să își bucure clienții (tinerii însurăței), să fie cunoscuți și solicitați, regizând fiecare după pricepere momentele ce trebuie imortalizate într-o fotografie digitală sau într-un film. Pentru că mirii trebuie să știe "că nunta lor a fost perfectă" și, spre deosebire de alții ca ei, au avut parte  de tot tacâmul (poze în locurile trendy: fie că e vorba de un parc, o fântână arteziană "cinetică", o barieră din curtea unei catedrale, pe scările bisericii unde se poate regiza poza cu mirele ținând mireasa în palmă) și de ceva special (o ședință foto pe o pista de atletism, lângă niște clădiri impresionante noaptea, pe o pajiște, în camera de hotel). Toate astea împachetate sensibil: cu zbor de inimioare, porumbei și verighete…

La nunta fără dar organizată de Tudor Giurgiu & HBO, documentarul și tortul au primit meritate aplauze.

ARTICOLE SIMILARE

Un Craciun magic cu Burberry

BOTEZATU sustine ca iubeste …o femeie …maritata!

Povestea de pe noptiera mea – Gustave Flaubert, Doamna Bovary

realitatea

O fetiță în vârstă de 4 ani, cu sindromul Down, a topit inimile tuturor la o prezentare de modă

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Azi începe Târgul de Carte Gaudeamus: Când și unde se va desfășura

realitatea

Scrie un comentariu